Konsertit 2019

Ke 10.7. klo 18 Avajaiskonsertti 

"Tulta, rakkautta ja virtuoositeettia"         Warkaus-sali

Festivaalin avauksen ja konsertin esittelyn pitävät klo 17:15 taiteellinen johtaja Markus Hallikainen ja professori Eero Tarasti.

Upea avajaiskonsertti pidetään Warkaus-salissa! Näissä puitteissa on hienoa avata musiikintäyteinen viikko ja Varkauden KesäKlassinen- festivaali 2019.

Illan aikana kuullaan kaksi merkittävää teosta: F. Schubertin Jousikvintetto ja A. Dvorakin Pianokvintetto. Vain harvoin pääsee näitä teoksia kuulemaan, etenkään samassa konsertissa!

 Esiintymässä ovat: Risto Lauriala (piano), Elias Nyman, Johanna Koponen ja Jelena Galić (viulu), Jussi-Matti Haavisto ja Ulla Knuuttila (alttoviulu) ja Markus Hallikainen, Bettina Kessler ja Kalle-Pekka Koponen (sello).


Ennen konserttia klo 17:15 pidetään festivaalin avaus ja konsertin esittely. Siitä vastaavat taiteellinen johtaja Markus Hallikainen ja professori Eero Tarasti.


Lippujen hinnat: 22,5 € ja 17,5 € lapset alle 15 vuotta. Paikalta voit  ostaa jo koko viikon kattavan ohjelmakirjan 20 € /kpl.

Hanki parhaat paikat konserttiin ennakkoon täältä:

LIPUT TÄÄLTÄ (liput voi ostaa myös ovelta)


Warkaus-salin kahvio palvelee väliajalla.


Lämpimästi tervetuloa tähän festivaalin avaukseen!


Kauppatori 6, 78250 Varkaus 

To 11.7. klo 10 "AamuKlassinen" 

Luttilan kappeli

Konsertin teema on "Kaksin aina kaunihimpi". Ohjelmassa on erilaisia duoja viulujen, sellojen ja alttoviulun voimin. Musiikkia kuullaan mm. J. Haydnin, J-M. Leclairin, F. Giardinin ja J. Mazasin tuotannosta. Teokset ovat raikasta barokkia ja kevyttä klassista.

Konsertissa esiintyvät: Johanna Koponen, Kalle-Pekka Koponen ja Markus Hallikainen. Lisäksi mukana ovat "Nuoret muusikot" Aini Jankko ja Venla Kosunen.

 Luttilan kappelin aamukonsertti tavoitti paljon yleisöä vuonna 2018. Tuolloin konsertissa soi J.S. Bachin musiikki. Aamuvirkut ja muut vapaalla olevat, tervetuloa avaamaan aamu raikkaasti Luttilan kappelin idyllisessä akustiikassa!

(Konsertissa ei ole väliaikaa)

Festivaalin ohjelmakirja 20€

Voimatie, 78400 Varkaus 

To 11.7. klo 19 "KesäKlassinen vierailee - sopraano Eeva Saarenpää ja ystävät" Pieksämäen Vanha kirkko


Sopraano Eeva Saarenpää on valloittanut KesäKlassisen yleisöä jo useana vuotena

Varkauden KesäKlassinen käy soittamassa konsertin Pieksämäen Vanhassa kirkossa. Kyseessä on tapahtuman ensimmäinen vierailukonsertti.

Konsertin ohjelmisto käsittelee teemaa "Naisen elämää". Teokset pureutuvat aiheeseen monesta näkökulmasta. Konsertissa kuullaan erilaisia sovituksia laululle ja jousille sekä teoksia urkujen kanssa. Kappaleet ovat säveltäjiltä kuten R. Schumann, A.Merikanto ja N. Rota. Konsertin draamakaari käy läpi syviä tunteita ja onnen hetkiä. Mukana on uusia mielenkiintoisia sovituksia.

Pääesiintyjä on Pieksämäeltä kotoisin oleva ja KesäKlassisesta jo hyvin tuttu sopraano Eeva Saarenpää. Hänen kanssaan musisoivat Markus Hallikainen, Johanna Koponen, Elias Nyman ja Jussi-Matti Haavisto. Mukana myös Pieksämäen seurakunnan kanttori Rebekka Kinnunen.

 Tervetuloa konserttiin tähän kauniiseen kirkkoon ja hienoon akustiikkaan!

Huom: Konserttiaika on poikkeuksellisesti klo 19

Konserttikohtainen ohjelma 10€ (Osa tuotosta menee kirkon työn hyväksi)

Konsertissa kahvitarjoilu

Kirkkotie 31, Pieksämäki


Pe 12.7. klo 18 "Yhdessä!"

 Kangaslammin kirkko

Sellisti Kalle-Pekka Koponen esitti vuonna 2018 upean sooloresitaalin Harjurannan Luontokirkossa. Tänä vuonna häntä kuullaan solistina Kangaslammin kirkossa. 

Musiikin soittaminen ja esittäminen on yhteistyötä ja yhteisen ajatuksen etsimistä. Tähän kasvetaan jo nuoresta lähtien ja tärkeimpänä ovat kokemukset ja esiintymistilaisuudet. KesäKlassinen haluaa tehdä osansa tämän eteen.

Idyllisessä Kangaslammin kirkossa kohtaavat festivaalin "Nuoret muusikot" ja festivaalin taiteilijat. He soittavat yhdessä mm. W.A. Mozartin musiikkia jousikvartetille.

 Konsertin päätteeksi kuullaan hieno kamarimusiikkiversio J. Haydnin Sellokonsertosta C-duuri. Tämän solistina taiteilee loistava sellistimme Kalle-Pekka Koponen. Vain harvoin pääsee kuulemaan  tällaisen version tästä sellokirjallisuuden klassikkoteoksesta, räätälöitynä Kangaslammin kirkon akustiikkaan. Tämä tila luo akustisesti ja ympäristöltään täydellisen miljöön kamarimusiikille.

 Lavalla nähdään lisäksi Justiina Paasonen, Venla Kosunen, Aini Jankko, Markus Hallikainen, Jussi-Matti Haavisto, Elias Nyman ja Johanna Koponen.

(Konsertissa ei ole väliaikaa)

Festivaalin ohjelmakirja 20€


Asematie 1, 79480 Kangaslampi  

La 13.7. klo 13 "Historian havinaa ja 

uusia tuulia" 

Taipaleen kanavamuseo

Kanavamuseon miljöössä kuullaan kauniita klassisia sävelmiä ja helmiä, "makeaa mahan täydeltä". Näitä tarjoilevat sellisti Markus Hallikainen ja kitaristi Juha Vilja. Ohjelmassa on mm. W.A. Mozartin, J.S. Bachin, A. Piazzollan ja H. Villa-Lobosin musiikkia. Lisäksi mielenkiintoisia kappaleita kuten negrosprituaaleja ja muita harvinaisempia sovituksia. Juha ja Markus ovat esiintyneet yhdessä aina 2000-luvun alusta lähtien.

Väliajan jälkeen puhaltavat uudet tuulet - viuluvirtuoosi Elias Nyman johdattelee kuulijat nykymusiikin pyörteisiin H. Holligerin teoksella. Konsertin päättää yllätykselliset yhteisnumerot!

Tilaisuuden yhteydessä palvelee Taipaleen kanavakahvila.

Lauantai pitää sisällään kaksi historiallista kohdetta, joihin on hyvin mielenkiintoista yhdistää klassinen musiikki. Jälkimmäinen konsertti pidetään jo tutussa Humisevan Harjun tilan ladossa. Varkauden 90. juhlavuoden kunniaksi tahdomme esitellä monipuolisesti eri tiloja ympäri Varkautta: uusia ja vanhoja. 

(Konsertissa on väliaika)

Festivaalin ohjelmakirja 20 €

Konserttitilaan ohjaus paikanpäällä

Kanavakatu, 78250 Varkaus 

La 13.7. klo 18 "Latokonsertti"  

Humisevan Harjun tilan lato

Tervetuloa hulvattomaan latokonserttiin, joka oli valtava menestys kesällä 2017 ja 2018!

 Konsertti pidetään vanhassa ladossa, joka on festivaalin kautta muuttunut maaseudun konserttisaliksi. Tämä mielenkiintoinen konsepti on myös akustiikaltaan erinomainen. Tämä lato on todistanut jo monta klassisen musiikin mestariteosta edeltävien vuosien aikana.

Tällä kertaa mukana on saksalainen Malion-jousikvartetti. He soittavat mm. "Haydnia ladossa". Yhdistelmä hyvin korkeatasoista kamarimusiikkia maaseudun ladossa tarjoaa erityisen mahdollisuuden! Ennen väliaikaa kuullaan myös mm. A. Piazzollan musiikkia, improvisaatiota ja muuta yllättävää.

Konsertissa esiintyvät myös: sopraano Eeva Saarenpää ja tapahtuman muusikot: Johanna Koponen, Elias Nyman, Jussi-Matti Haavisto, Kalle-Pekka Koponen, Markus Hallikainen ja festivaalin "Nuoret Muusikot"(Justiina Paasonen, Venla Kosunen ja Aini Jankko).


Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Humisevan Harjun tilan ja FinnAngus -osuuskunnan kanssa. He vastaavat tarjoiluista ja palveluista.


Humisevan Harjun tilan latokahvila palvelee konserttivieraita.

FinnAngus Osuuskunta tarjoilee ohjelmakirjaa vastaan tuotteitaan

Lisäksi: ilmaisia maistiaisia ja Burgeri-annoksia (käteisellä)

 FinnAngus-karja laiduntaa tilan mailla. Oheisessa linkissä lisätietoa.

Tule viettämään ainutlaatuinen ilta maaseudulle!


Festivaalin ohjelmakirja 20 €

Mankilansaarentie 178 B, Varkaus 

Su 14.7. klo 10:15 "AamuKlassinen - nauti brunssista sävelten siivin!" 

Hotel Oscar

Elias Nyman, viulu
Elias Nyman, viulu

Festivaalin viulisti Elias Nyman valmistuu arvostetulta Zürichin Musiikkikorkeakoulun solistidiplomi-linjalta kesäkuussa 2019 (Zürcher Hochschule der künste). Elias on esiintynyt laajasti Suomessa ja ulkomailla.


AamuKlassinen-konsertit saavat jatkoa. Festivaalin viimeinen päivä alkaa Hotel Oscarin konsertilla ja brunssilla

Konsertin lomassa voit nauttia brunssin vain 10 €/hlö. (Tarjolla ei alkoholia.) 

Tilaisuudessa esiintyvät "Nuori muusikko" Justiina Paasonen (viulu), kitaristi Nelli Kiviaho, sellisti Eemil Kautto ja festivaalilta tuttu viulutaiteilija Elias Nyman. Ohjelmassa kuullaan mm. J.S. Bachin ja E. Ysayen musiikin lisäksi monipuolisesti kitaramusiikkia.

Tämän konsertin teema on "ylväästi yksin". Siinä kuullaan vain soolonumeroita. Torstain AamuKlassisen teema oli "kaksin aina kaunihimpi". 

Tule viihtyisään aamukonserttiin Hotel Oscariin ja nauti upeasta brunssista ja musiikista. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viimeinen festivaalipäivä!

(Konserttiin voi tulla myös ilman brunssille osallistumista)

Tilaisuuden ohessa myydään festivaalin ohjelmakirjaa 20 €


 Kauppatori 4, 78250 Varkaus 


Justiina Paasonen, viulu
Justiina Paasonen, viulu
Eemil Kautto, sello
Eemil Kautto, sello
Nelli Kiviaho, kitara
Nelli Kiviaho, kitara

Su 14.7. klo 18 Festivaalin päätöskonsertti 

Varkauden pääkirkko

Viikko huipentuu päätöskonserttiin! Mukana ovat Malion-jousikvartetti ja Varkauden KesäKlassisen jousiensemble solistinaan tunnettu sopraano Laura Pyrrö. Varkauden pääkirkko on toiminut päätöskonsertin tilana joka vuosi ja tämä hienosti soiva kirkkotila jatkaa samassa roolissaan myös vuonna 2019.

Päätöskonsertin avaa KesäKlassisen jousiensemble. Tätä seuraa Malion-jousikvartetin esittämä F. Mendelssohnin Jousikvartetto f-molli. Lyhyen väliajan jälkeen lavan valloittaa Laura Pyrrö ja Varkauden KesäKlassinen Jousiensemble. Laura Pyrrö tulkitsee pääosin suomalaista upeaa laulumusiikkia ja muita tunnetuimpia teoksia. 

Laura Pyrrö on tunnettu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on kauniilla ja kantavalla äänellään hurmannut kuulijat ja on urallaan toiminut hyvin monipuolisesti.

Konsertti päättää myös KesäKlassisen osalta Varkaus 90 -juhlavuoden. Tahdomme onnitella Varkautta ja toivottaa hienoa loppuvuotta!

Festivaalin ohjelmakirja 20 €

1, Savontie, 78300 Varkaus Edessä on uskomaton viikko, eikä kannata jättää yhtään konserttia väliin!