Konsertit 2018

Festivaalitoimisto on avoinna ti 10.7. ja to 12.7. klo 14- 16 Keskuskonttorin tiloissa

Keskuskonttori on monialainen yritys Varkaudessa. Heidän toiminnastaan lisää tietoa: https://fi-fi.facebook.com/keskuskonttori/

Tule tervehtimään meitä festivaalitoimistoon! Sieltä voit ostaa ohjelmakirjoja, saada lisätietoa viikon ohjelmasta ja myös konserttipaikoista. Voit tavata muusikoita ja keskustella heidän kanssaan kahvikupin ääressä sekä kuulla tapahtuman taustoista ja toiminnasta enemmän! Otamme vastaan mielellämme ideoitakin! Voit ostaa myös lippuja 14.7. Kangaslammin Mantun konserttiin.

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus 

Lipunmyynti:

Avajaiskonsertin 9.7. lipunmyynnistä vastaa lippu.fi (voi ostaa ennakkoon tai ovelta)

Kangaslammin Mantun 14.7. konsertin lippuja saa festivaalitoimistosta tai ovelta.

Tarkemmat tiedot alla.


Ohjelmamyynti:

Muihin konsertteihin on vapaa pääsy. Viikon kattava laaja ohjelmakirja maksaa 15 €.

Tällä tuet toimintaamme. Ohjelmakirjasta löytyy lisäksi konserttien sisältö sekä tarkat tiedot esiintyjistä ja teoksista. 

MIELUITEN KÄTEISELLÄ (pyrimme mahdollistamaan korttimaksun)

Konserttipaikat, niiden tarkemmat tiedot ja sijainnit löytyvät linkistä konserttipaikat.

Lämpimästi tervetuloa!

Ma 9.7. klo 18 Avajaiskonsertti "Suurten hetkien juhlaa"

Säveltäjä Ilari Kaila kertoo sävellystyöstään klo 17:15 ennen konserttia. Tilaisuus on avoin kysymyksille. Tule tutustumaan säveltäjän elämään ja työhön!

Huikea avajaiskonsertti pidetään Warkaus-salissa! Näissä puitteissa on hienoa avata musiikintäyteinen viikko ja Varkauden KesäKlassinen- festivaali 2018.

Lavalla ovat Lauri Kankkunen, Markus Hallikainen, Iiris Rannikko, Oskari Eirola ja Maria Hämäläinen.

Illan aikana kuullaan J.S.Bachin Soolosellosarja nro 4, Ilari Kailan Hum and Drum sellolle ja pianolle ja lopuksi J. Brahmsin monumentaalinen pianokvartetto nro. 1 g-molli

Ennen konserttia klo 17:15 pidetään Hong Kongissa asuvan säveltäjä Ilari Kailan haastatteluhetki, jossa hän kertoo elämästään ja työstään, sekä viikon aikana esitettävistä teoksistaan. Tätä ei kannata missata!

Lippujen hinnat: 22,5 € ja 17,5 € lapset alle 15 vuotta. Käsiohjelma kuuluu hintaan, paikalta voit kuitenkin ostaa jo koko viikon kattavan ohjelmakirjan 15 € /kpl.

Hanki parhaat paikat konserttiin ennakkoon täältä:

LIPUT TÄÄLTÄ (liput voi ostaa myös ovelta)

Warkaus-salin kahvio palvelee väliajalla.

Lämpimästi tervetuloa tähän festivaalin avaukseen!

Kauppatori 6, 78250 Varkaus 

Ti 10.7. klo 10 "AamuKlassinen" Luttilan kappeli

Markus ja Kalle-Pekka iloisissa tunnelmissa Harjurannan luontokirkon konsertissa vuonna 2017, jolloin kaatosateesta huolimatta tila oli aivan täynnä yleisöä.

Turun sellokilpailun 2018 ja 2014 finalistit Kalle-Pekka Koponen ja Markus Hallikainen esittävät J.S.Bachin musiikkia heti aikaisin aamusta.

Konsertti on jatkoa Lauri Kankkusen 9.7. avaamalle Bachin soolosellosarjojen esittämiselle. Jokainen festivaalin sellisteistä soittaa yhden sarjan, viimeisenä päätöskonsertissa Raphael Wallfisch.

 Aamuvirkut ja muut vapaalla olevat, tervetuloa avaamaan aamu raikkaasti Luttilan kappelin idyllisessä akustiikassa Bachin sävelin!

Voimatie, 78400 Varkaus 

Ti 10.7. klo 18 "Musiikkia kaikille, Vivaldia ja tiramisua" Keskuskonttorin puisto (huonolla säällä sisätiloissa)

Vivaldin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 340 vuotta!

Uusi valmistunut Keskuskonttorin konttiravintola/baari palvelee konsertin yleisöä.
Tervetuloa viettämään rento ilta ruuan ja musiikin parissa. Vivaldin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 340 vuotta ja juhlimme sankaria hyvän musiikin ja  tiramisun kera!

Varkauden KesäKlassinen järjestää yhdessä Keskuskonttorin kanssa puistokonsertin. Musiikkiesitysten ohessa palvelee konttiravintola. Kesällä 2017 Keskuskonttorin kahvilakonsertti oli ääriään myöten täynnä, joten oli parempi siirtää konsertti ulos!

Musiikkiesitykset ovat monipuolisia ja viihdyttäviä, kevyttä klassista. Esiintymässä myös tapahtuman "Nuori muusikko" Nelli Kiviaho.

Tule viettämään kanssamme rento kesäinen ilta ja myös rohkeasti juttelemaan artisteille!

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus 

11.7. klo 18 "Latokonsertti ja perinteiset latotanssit" Humisevan Harjun Tila

Tervetuloa hulvattomaan latokonserttiin, joka oli valtava menestys kesällä 2017!

Alussa noin tunnin mittainen konserttiosuus, jonka jälkeen mahdollisuus ostaa ruokaa ja juotavaa. Tästä vastaa Humisevan Harjun Tilan latokahvila!

Konsertissa kuullaan mm. Schubertin jousitrio. Lisäksi konsertissa on useita pienempiä teoksia.

Tätä seuraa perinteiset latotanssit! Säestämässä on KesäKlassisen oma värikäs Latoensemble!

Mankilansaarentie 178 B

Kesällä 2017 Varkauden KesäKlassisessa yleisön hurmannut Eeva Saarenpää palaa esiintymään 11.7. latokonsertissa. Eeva laulaa solistina ja johdattaa myös rohkeimmat latotanssien pyörteisiin. Ainutlaatuinen tilaisuus kuulla Eevan laulua taas. Esiintymässä on myös viikon "Nuori muusikko" Nelli Kiviaho kitaroineen. Hän esiintyvät myös yhdessä Eevan kanssa.

To 12.7. klo 18 "Ääniä kaukaisilta ajoilta ja paikoista" Varkauden ortodoksinen kirkko

Varkauden ortodoksista kirkkoa koristaa upean kauniit ikonit ja koristeltu kirkkosali. Nämä luovat harvinaisen ympäristön klassisen musiikin konsertille.

Tämä jännittävä konsertti vie kuulijan mielenkiintoiseen äänimaailmaan ja tilaan kohtaamaan jännittäviä teoksia eri aikakausilta.

Konsertissa kuullaan laulu- ja huilumusiikin lisäksi myös teoksia jousisoittimien voimin ja kitaralla. Mukana ortodoksisessa kirkossa toimivia muusikoita.

Tule hiljentymään upean kauniiseen tilaan.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Varkauden ortodoksisen kirkon kanssa.

Ohjelma ja teokset julkaistaan myöhemmin.


Relanderinkatu 5, 78200 Varkaus 

Pe 13.7. klo 16 Prelude-konsertti "Suomalaista sielunmaisemaa suomalaisen luonnon keskellä" Harjurannan luontokirkko

Turun sellokilpailujen 2018 2. palkinnon voittanut Kalle-Pekka Koponen vie tässä lyhyessä Kangaslammin kirkon konserttia edeltävässä konsertissa kuulijan erityisellä tavalla suomalaisen sellomusiikin ytimeen.

Luontokirkko on ainutlaatuinen paikka konsertille ja tiettävästi siellä järjestettiin ensimmäinen konsertti Varkauden KesäKlassinen 2017 aikana.


Kuulijat voivat siirtyä konsertista suoraan Kangaslammin kirkon konserttiin, joka alkaa klo 18.

Tule kokemaan luonnonrauha ja upea musiikki!


Konsertissa ei ole säävarausta. Viileällä säällä lämmintä vaatetta mukaan!

Pe 13.7. klo 18 "Maaseudun miljöössä" Kangaslammin kirkko

Sellistilegenda Raphael Wallfisch esiintyy yksin ja Varkauden KesäKlassisen muusikoiden kanssa. Kangaslammin kirkossa on harvinainen, ja jopa historiallinen hetki, kun tämä korkeatasoinen konsertti täyttää soinnillaan sen intiimin akustiikan. KesäKlassinen on innoissaan siitä, miten monista syrjässäkin olevista tiloista löytyy niin hienoja puitteita konserteille.

Idyllisessä Kangaslammin kirkossa kohtaavat ensimmäistä kertaa festivaalin aikana maailmanhuippu Raphael Wallfisch ja Suomen nuoren sukupolven huiput.

Tila luo akustisesti ja ympäristöltään täydellisen miljöön kamarimusiikille. Konsertin täyttää mm. Schubertin iki-ihanan jousikvinteton sävelet. Konsertin avaa harvoin esitetty Melartinin jousitrio.


Asematie 1, 79480 Kangaslampi  

14.7. klo 18 "Sukupolvelta toiselle" Kangaslammin Manttu

Sveitsissä opiskellut kontrabasisti Fanni Hoppari liittyy mukaan KesäKlassiseen tässä konsertissa.
Tule kuuntelemaan millaista on huippusellistin elämä avoimeen haastatteluhetkeen. Tilaisuus on avoin kysymyksille. Tämä järjestetään klo 17:30.
Sveitsissä opiskeleva viulisti Elias Nyman esiintyy lähes kaikissa illan teoksissa!

Lauantain konsertti pidetään historiallisessa rakennuksessa: Kangaslammin Mantussa. Konsertin teema tulee esiin hienosti konsertin tilan, ohjelmiston ja myös esiintyjien kautta. Tule ainutlaatuiseen konserttiin! 

Illan avaa Markus Hallikaisen ja viimeisen opettajansa, Raphael Wallfischin esittämä Barrieren Sonaatti kahdelle sellolle. Konsertissa kuullaan Jussi-Matti Haaviston kantaesitys , Rossinin harvoin kuultu Sonaatti nro 3 C-duuri (kontrabassolle, viuluille ja sellolle) ja T.Kuulan Rondo jousikvartetille. Toivo Kuulalla on 100 vuotta kuolemasta -juhlavuosi. On hienoa liittää tämän merkittävän suomalaisen säveltäjän teoksia historiallisesti tärkeään rakennukseen. Toivo Kuula menehtyi vuonna 1918 ja Manttu rakennettiin vuosina 1923- 1926. Konsertti huipentuu upeaan A.Arenskyn myös harvoin esitettyyn jousikvartettoon nro 2 op. 35 (kahdelle sellolle)

Ennen konserttia:

16:30 on mahdollista tutustua Mantun historiaan Kangaslammin kyläyhdistyksen järjestämällä kierroksella.

17:00 on Jussi-Matti Haaviston säveltäjätapaaminen.

Jussi-Matti kertoo työstään ja ajatuksistaan sekä viikon aikana esitettävistä teoksistaan.

Ja klo 17:30 järjestetään Raphael Wallfischin taiteilijatapaaminen.

Tule kuuntelemaan ja kyselemään millaista on maailmaa kiertävän huippusellistin elämä!

LIPUT: 10 € / 5 € (alle 18-vuotiaat)

alle 7-vuotiaat pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Väliajalla Kangaslammin kyläyhdistys ry myy kahvia ja tarjoiluja.


 Kangaslammintie 1, 79480 Varkaus 

KesäKlassisen alttoviulisti Jussi-Matti Haavisto on itseasiassa erinomainen säveltäjä ja hän kertoo työstään ja teoksistaan ennen konserttia klo 17:00. Tule kuuntelemaan Jussi-Matin ajatuksia!

15.7. klo 18 Päätöskonsertti "Yhdessä tekemisen riemu" Varkauden pääkirkko

Viikko huipentuu upeaan spektaakkeliin, jossa yhdistyvät 3 sukupolvea muusikkoutta! Konsertissa solistina Raphael Wallfisch ja säestämässä Varkauden KesäKlassisen kamariorkesteri. Konsertin nimen mukaisesti myös orkesteri on koottu usealta suunnalta tulevista muusikoista. Koko esiintyjien joukkoa yhdistää musiikin tekemisen riemu yhdessä ja uuden luominen Varkaudessa. Orkesteria johtaa kapellimestari Tapio von Boehm.

Varkauden KesäKlassisen 2018 päätöskonsertissa 15.7. klo 18 (Varkauden kirkko) on historiallinen hetki, kun kuullaan Suomen ensiesitys ja maailman toinen esitys vastalöydetystä M. Weinbergin Concertinosta sellolle ja orkesterille op. 43 bis!!!!
Solistina soittaa ensilevytyksenkin tehnyt Raphael Wallfisch.
Häntä säestää Varkauden KesäKlassisen jousiorkesteri, joka on koottu tapahtuman ja lähikaupunkien muusikoista. Lisäksi kuullaan Sibeliuksen Rakastava- sarja ja pienempiä teoksia. Orkesteria johtaa Tapio von Boehm.
"Konsertissa kuultava Concertino on vasta löydetty teos ja sitä voidaan pitää originaalina versiona teoksesta. Ainoa lähde teokseen on Weinbergin perheen omistuksessa käsikirjoitus. Tuo dokumentti viittaa teoksen valmistuneen 4. - 8.8.1948.
Varkaudessa kuullaan maailman toinen esitys teoksesta ja samalla Suomen ensiesitys. Kunnia on suuri Varkauden KesäKlassiselle. Raphael Wallfisch oli myös ensiesityksen ja levytyksen tehnyt sellisti. Ensilevytys toteutettiin kesäkuussa 2018 "


1, Savontie, 78300 Varkaus 

Festivaalin taiteilijoista ja alueen vapaaehtoisista, sekä muista muusikoista kootaan tapahtuman päätöskonserttiin oma kamariorkesteri! Tätä viikon hienoa huipentumaa orkesterin edessä johtaa kapellimestari Tapio von Boehm.

Edessä on uskomaton viikko, eikä kannata jättää yhtään konserttia väliin!

Arkistoa:

Konserttitarjonta 2017

Toivomme teidän saapuvan paikalle hyvissä ajoin!

Kaikkiin festivaalin konsertteihin on vapaa pääsy (13.7. -tilaisuutta lukuunottamatta)

Koko festivaalin kattava laaja ohjelmakirja maksaa 10 €

Ohjelmia myydään jokaisen tilaisuuden yhteydessä. Sen hankkimalla tuet toimintaamme ja konserttien järjestämistä. Maksuvälineenä käy ensisijaisesti käteinen. Pyrimme mahdollistamaan myös kortilla maksamisen yleisimmillä maksuvälineillä (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Amex, JCB, UnionPay). Asia vahvistetaan myöhemmin!

Suosimme käteistä ja tasarahaa työmme helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi!

Alla löytyy festivaalin ohjelma ja konsertit.

Muun ohjelman lisäksi järjestetään "KesäKlassinen Goes to Vanhainkoti" -ilmaiskonsertti, jossakin alueen vanhainkodeista. Näin tahdomme antaa panoksemme yhteiskunnan vanhemmalle sukupolvelle.

Pidätämme oikeuden pieniin mahdollisiin muutoksiin ohjelmissa. Konsertit, niiden ajankohdat ja paikat eivät muutu.

10.7.  Maanantai   


Festivaalin avajaiskonsertti "Kesäillan unelmia" 

Kangaslammin kirkko  Asematie 1
79480 Kangaslampi


Festivaalin avajaiskonsertti pidetään tunnelmallisessa Kangaslammin kirkossa. Tilaisuudessa kuullaan kamarimusiikkiteoksia F. Schubertilta ja myös mm. T.Kuulan harvoin esitetyt 3 laulua alttoviululle ja pianolle. Tällä kertaa ne esitetään urkujen kanssa. Lisäksi teoksia N. Paganinilta ja F. Chopinilta.

Tervetuloa aloittamaan musiikin täyttämä viikko tässä lämminhenkisessä konsertissa!


Konsertissa on väliaika


Johanna Rautakorpi, viulu

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu

Markus Hallikainen, sello

Kalle-Pekka Koponen, sello

Juha Vilja, kitara

Rebekka Kinnunen, urut


Konsertti toteutetaan yhteistyössä Varkauden Seurakunnan kanssa.   klo 18:00

11.7. Tiistai

 Latokonsertti 1   "Kevyttä klassista ja muuta mukavaa"

Omistettu entisen tilan omistajan Markku Paukkosen muistolle - lisätietoja alla

Humjsevan Harjun Tilan Latokahvila

Mankilansaarentie 178 B

78710 Varkaus


Ensimmäisen Latokonsertin avaa Bachin Soolosellosarja nro 1. Lisäksi ohjelmassa on kevyttä ja raikasta kamarimusiikkia mm. W.A. Mozartilta ja J. Sibeliukselta.

Ohjelmistossa on yllätysohjelman lisäksi pieniä kappaleita ja rentoa meininkiä. Tule yllättymään ja nauttimaan upeasta maaseudusta.Lisäksi:

Suomalaista musiikkia ja muuta yllätysohjelmaa


Eeva Saarenpää,sopraano

Johanna Rautakorpi, viulu

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu

Markus Hallikainen, sello

Kalle-Pekka Koponen, sello

Juha Vilja, kitara


Latokahvilasta voi ostaa käteisellä kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa! Tarjoilusta vastaa Humisevan Harjun tila.


klo 18:00


12.7. Keskiviikko

 "Bachia Luontokirkossa"

Harjurannan Luontokirkko


On tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus kuulla konsertti ensimmäistä kertaa tunnelmallisessa Harjurannan Luontokirkossa. Mikä olisikaan hienompaa kuin toteuttaa se J.S. Bachin musiikilla, viemällä kuulija klassisen musiikin "juurille".

Konsertissa kuullaan mm. alunperin pianolle sävellettyjä inventioita viululla ja sellolla. Tämä monellakin tapaa luontoon yhdistetty musiikki antaa kuulijalle lepohetken.Markus Hallikainen, sello

Johanna Rautakorpi, viulu

Kalle-Pekka Koponen, sello


klo 18:00
klo 18:00

 

13.7. Torstai

     "Kahvihetken konsertti"

Keskuskonttori, Varkaus

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus

Pysähdy kesken ostosten tai tule muun kiireen keskeltä nauttimaan kuppi kahvia, virvokkeita tai pientä purtavaa musiikin parissa! Tähän upeat puitteet tarjoaa Keskuskonttori.

Voit kuulla mm. L.van Beethovenin hauskan "Silmälasiduon" alttoviululle ja sellolle. Lisäksi tarjoilemme purtavaksi 40 minuutin ajan paljon muutakin jännittävää.Eeva Saarenpää, sopraano

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu

Kalle-Pekka Koponen, sello

Markus Hallikainen, sello
klo 12:0014.7 Perjantai

"Syviä tunteita ja valonpilkahduksia" 

Kuoppakankaan työkeskus, Varkaus

Kuoppakankaankatu 11, 78200 Varkaus


Illan konsertin avaa J.S. Bachin Soolosellosarja nro. 5 c-molli, jossa sellon ylin kieli on säveltäjän ohjeiden mukaisesti viritettävä alemmaksi. Tämän, kenties synkkien aikojen keskellä syntyneen teoksen jälkeen, ohjelma tasapainoileekin vuoroin toivon ja surun välimaastossa.

Pääset kuulemaan myös harvinaisia teoksia, kuten G.Holstin teoksen laululle ja viululle. Muita säveltäjiä ovat mm.  J. Sibelius, N. Rota ja F. Schubert. Teokset yhdessä yhdistyvät

jännittäväksi matkaksi musiikin maailmaan. Voittaako suru vai toivo, tule ja ota selvää!

Mukana on runonlausuntaa suomalaisilta runoilijoilta.Mira Mäkäräinen, viulu

Elias Nyman, viulu

Ilona Pohjola, alttoviulu

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu

Markus Hallikainen, sello

Eeva Saarenpää, sopraano


Riika Paukkonen, runonlausunta


Konsertti toteutetaan yhteistyössä Varkauden Seurakunnan kanssa.klo 18:00klo 18:00
15.7 Lauantai

Latokonsertti 2  " Tansseja ja lauluja eri kulttuureista"  

Omistettu entisen tilan omistajan Onni Paukkosen muistolle - lisätietoja alla

Humisevan Harjun Tilan Latokahvila

Mankilansaarentie 178 B

78710 Varkaus


Jatkoa ensimmäiselle Latokonsertille tarjoaa tämä päiväsaikaan järjestettävä tilaisuus. Konsertin ohjelma on erittäin mielenkiintoinen ja voi kuulla useita konsertin teemaan liittyviä sävellyksiä. Löytyy pieniä kappaleita kuten G.P. Telemannnin Fantasia alttoviululle ja S. Prokofievin Marssi sekä kamarimusiikkiteoksia A. Piazzollan ja A. Moeschingerin tuotannosta.

Lisäksi:

Suomalaista musiikkia, E. Ysayen Sooloviuluteoksia ja muuta yllätyohjelmaa


Mukana musisoimassa vakioporukan lisäksi myös nuoret sellistit Juho Niskanen ja Eemil Kautto.


Latokahvilasta voi ostaa käteisellä kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa! Tarjoilusta vastaa Humisevan Harjun tila.
Varkauden KesäKlassinen Päätöskonsertti 

Varkauden Kirkko

Savontie 1,
78300 Varkaus


Varkauden KesäKlassisen virallinen osuus päätetään Varkauden pääkirkossa. Ohjelmassa on teoksia useilta eri säveltäjiltä. Koko illan pääteos on R. Schumann Frauenliebe und -Leben, jonka pianoversiosta jousikvartetille on sovittanut solisti ja sopraano Eeva Saarenpää. Illan aikana kuulee lauluja O. Merikannolta ja E. Melartinilta sekä kamarimusiikkiteoksia P. Tshaikovskilta ja J. Sibeliukselta. Tästä paljon suomalaista ja pohjoismaista musiikkia sisällään pitävästä konsertista löytyy myös tunnettuja helmiä ja esimerkiksi A. Sallista.

Viuluvirtuoosisuutta tuo esille H.W. Ernstin teos.Konsertissa on Väliaika


Eeva Saarenpää, sopraano

Mira Mäkäräinen, viulu

Elias Nyman, viulu

Ilona Pohjola, alttoviulu

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu

Markus Hallikainen, sello

Juho Niskanen, sello

Eemil Kautto, sello

Rebekka Kinnunen, urut

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Varkauden Seurakunnan kanssa.

klo 12:00


klo 18:00Lisäkonsertti "Encore"

                              Jäppilän kivikuru     Sunnuntaina 16.7. klo 14:00   

Varkauden KesäKlassinen järjestää lisäkonsertin yhteistyössä Varkauden Puun kanssa. Tämä festivaalin virallisen päättymisajan jälkeen järjestettävä konsertti pidetään Jäppilän Kivikurulla (numero 8 Suomen 100 luontohelmeä -listassa).

Lähde sunnuntain päiväretkelle KesäKlassisen kanssa! Voit ennen ja jälkeen konsertin kierrellä lähimaaston upeissa maisemissa. Lupaamme erityisen iltapäivän! Varkauden Puu Oy tarjoilee myös pientä purtavaa vieraille! 

Tilaisuudessa sulkeutuu Bachin Soolosellosarjojen kansi, kun kuulemme viimeisen sarjan nro. 6  D-duuri Markus Hallikaisen soittamana. Lisäksi mukana musisoivat eri kokoonpanoin Elias Nyman (viulu), Ilona Pohjola (alttoviulu) ja Eeva Saarenpää (sopraano).

OHJELMA JULKAISTAAN PIAN

Lisätietoa Kivikurusta kohdassa Konserttipaikat


Latokonserttien taustalla

Markku Paukkonen

1954-2012

Markku Olavi Paukkonen jatkoi isänsä jälkeen maataloutta yhdessä
veljensä kanssa. Heidän aikanaan tila kasvoi voimakkaasti, niin
investoinneiltaan kuin tuotantomääriltään. 1990-luvun suuret muutokset
maatalouspolitiikassa muuttivat tuotantosuuntaa ja 2000-luvulle tultaessa
Markku Paukkonen jatkoi tilalla lihakarjan tuotantoa itsenäisesti.

Vapaa-ajallaan Paukkonen oli kiinnostunut
yhteiskunnallisista asioista ja luonteeltaan hän oli kekseliäs, mitä taitoa hän
hyödynsi myös työssään. Hän menehtyi vain 58-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden
uuvuttamana. Hänen poikansa Atte Paukkonen jatkaa tilalla ja vuonna 2015 pellot
siirtyivät luomuviljelyyn.

Lisätietoa: https://humisevanharjuntila.com/
Onni Paukkonen

1929-2016

Onni Olavi Paukkonen oli Paukkosen suvun kolmas isäntä, joka
viljeli maata Kutvolan tilalla. Paikka sijaitsee Harjurannan Mankilansaaressa,
joka kuuluu tällä hetkellä Varkauden kaupunkiin. Onni Paukkoselle suomalainen
luonto oli tärkeä niin hänen työssään maanviljelijänä, kuin vapaa-ajalla
kalastuksen ja metsästyksen parissa. Myös musiikki ja harrastajateatteri oli
lähellä hänen sydäntään.

Hänen aikanaan Kutvolan tilalla harjoitettiin perinteistä
maataloutta. Onni Paukkonen isännöi tilaa vuosina 1950-1985, jolloin
pääelinkeino oli maidontuotanto.


Ilmoittautuminen 13.7. tapahtumaan