Artistit 2018

Raphael Wallfisch, sello

                                                                  

Raphael Wallfisch on luonut merkittävän uran sellistinä ja solistina, kuin myös sellopedagogina jo usean vuosikymmenen ajan. Hän on kiertänyt maailmaa lukuisien merkittävien orkesterien solistina ja tehnyt yhteistyötä aikamme parhaiden kapellimestarien kanssa. Raphael on myös esittänyt laajasti uusia teoksia ja tehnyt kantaesityksiä.

Hänellä on ollut professuuri mm. Zürichin musiikkikorkeakoulussa ja Guildhallissa Englannissa. Raphael on myös opettanut useille mestarikursseilla ja toiminut inspiraationa isolle joukolle sellistejä. Hänen oppilaansa ovat työllistyneet laajalti eri klassisen musiikin alueille.

Raphael toimii säännöllisesti kansainvälisten merkittävien sellokilpailuiden tuomaristossa. Hän on myös levyttänyt valtaosan sellokirjallisuudesta ja tehnyt samalla uusia aluevaltauksia ohjelmiston suhteen.

Raphael soittaa arvokkaalla  D. Montagnana "Ex-Romberg" -sellolla.

www.raphaelwallfisch.com

Markus Hallikainen, sello

Markus Hallikainen aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana Helli Sepän yksityisoppilaana. 1997 - 2002 hän opiskeli Espoon Musiikkiopistossa Heikki Pekkarisen ja Heikki Rautasalon oppilaana. Vuodesta 2002 hän jatkoi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Hannu Kiisken luokalla ja vuonna 2007 hänet valittiin Sibelius-Akatemian solistilinjalle. Markus suoritti vuonna 2013 kandidaatin tutkinnon Arto Noraksen johdolla ja jatkoi maisterintutkintoa Martti Rousin oppilaana. Vuodesta 2015 hän on opiskellut Zurichin Musiikkikorkeakoulun Solistidiplomi-linjalla Raphael Wallfischin oppilaana.Markus valmistui Sveitsistä kesällä 2017.

Markus oli vuoden 2014 Turun sellokilpailun finalisti ja sai 2. palkinnon vuonna 2015 ZHDK-nykymusiikkikilpailussa, Sveitsissä.Markukselle myönnettiin vuodelle 2016/2017 Sveitsin valtion täysi taideapuraha. Markusta ovat tukeneet myös Suomessa kaikki merkittävät säätiöt ( SKR, Wihurin säätiö, Paulon Säätiö, Kordelinin Säätiö, Pro Musica-säätiö). Tunnustuspalkintoja tai muuta tukea hänelle ovat antaneet mm. Rotaryt Ry, Metsähallitus, Espoon Musiikkiopisto, Sibelius-Akatemia, Zurichin Musiikkikorkeakoulu, For Young Musicians-säätiö Sveitsissä. 

Markus on esiintynyt solistina Turun kaupunginorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Karlovy Varyn Sinfoniaorkesterin (Tsekki) kanssa, sekä useiden amatööri- ja opiskelijaorkestereiden solistina. Markus on esiintynyt mm. Santa Fen kamarimusiikkifestivaali (USA), Amsterdam CelloBienale (Hollanti), Apeldoornin kamarimusiikkifestivaali (Hollanti), Santander-festivaali (Espanja), Mendelssohn-festivaali (Saksa), Musiikin aika-festivaali, Naantalin musiikijuhlat, Sysmän suvisoitto, Musica Nova. Markus soittaa J.Derazeyn vuonna 1875 rakentamaa instrumenttia. Markus pitää soinnin kantavuuden lisäksi tärkeänä myös golfswingin kantavuutta.

www.markushallikainen.com

Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu/säveltäjä

Jussi-Matti Haavisto (s.1985) on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi sävellys pääaineenaan. Sävellystä hän on opiskellut Tapio Nevanlinnan oppilaana. Hän on myös aktiivisesti opiskellut alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helge Valtosen oppilaana ja osallistunut mestarikursseille opettajinaan mm. Simon Rowland-Jones, Jouko Mansnerus ja Ilari Angervo. Sävellyksen mestarikursseista mainittakoon Kaija Saariahon kurssi. Viimeisen vuoden aikana hän on keikkaillut säännöllisesti Lohjan Kaupunginorkesterissa ja soittaa vakituisena alttoviulistina Allegros- jousikvartetissa, joka on konsertoinut mm. Risto Laurialan kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt kamarimuusikkona monissa eri tapahtumissa mm. Joensuun Musiikkitalvi-festivaaleilla. Lukio-opintojen aikana hän tutustui säveltäjä Pehr Henrik Nordgreniin. Monet tapaamiset Nordgrenin kanssa innoittivat hänet hakeutumaan sävellysopintoihin. Haaviston teoksia ovat esittäneet Helsingin kamarikuoro, kamariorkesteri AVANTI! ja yksittäiset taiteilijat. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Helsingin urkukesässä, Musiikkitalon KLANG-konserttisarjassa ja UNM-festivaalilla Göteborgissa.

Kalle-Pekka Koponen, sello 

Kalle-Pekka Koponen opiskelee Sibelius-Akatemiassa Marko Ylösen luokalla. Aikaisempia opettajia ovat Timo Törmä ja Roi Ruottinen. Lukukauden 2016-2017 hän opiskeli vaihdossa Lontoon Royal-Academy of Musicissa professori Robert Cohenin oppilaana.Keväällä 2015 Kalle-Pekka valmistui musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta.Solistina hän on esiintynyt Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin sekä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Kalle-Pekka valittiin lukuvuodeksi 2014-2015 SIBA:n ja RSO:n väliseen jousikoulutusprojektiin. Muuta orkesterikokemusta on karttunut avustajana Kuopion ja Helsingin Kaupunginorkestereissa. Kaudeksi 2016-2017 hänet valittiin Royal Academy of Musicin soloist-ryhmään.Kalle-Pekka soittaa Suomen kulttuurirahaston lainaamaa arvoselloa.

Lauri Kankkunen, sello


Lauri Kankkunen (s. 1990) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana ja jatkoi opintojaan Tampereen konservatoriossa opettajinaan Kaarle Husgafvel ja Pauli Heikkinen. Nykyään hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa professori Martti Rousin selloluokalla sekä Oslossa Norjan valtiollisessa musiikkikorkekoulussa professori Truls Mørkin oppilaana. Kankkunen on osallistunut mm. David Geringasin, Gary Hoffmanin, Ivan Monighettin, Frans Helmersonin ja Menahem Presslerin mestarikursseille. Hän sijoittui kolmanneksi Turun sellokilpailussa 2014 ja osallistui kansainväliseen Paulon sellokilpailuun 2013. Kankkunen on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina sekä kamarimuusikkona useilla festivaaleilla. Hän toimiiselloryhmän äänenjohtajana Tampere Filharmoniassa ja vuodesta 2018 lähtien Helsingin kaupunginorkesterin 2. soolosellistinä.. Lauri Kankkusen instrumentti on C. A. Gandin vuonna 1854 rakentama sello.

                                                                   www.ristovainio.com

Iiris Rannikko, alttoviulu


Alttoviulisti Iiris Rannikko opiskelee Sibelius-Akatemiassa Lilli Maijalan ja Pirkko Simojoen oppilaana. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet muun muassa Garth Knox, Yuval Gotlibovich, Ida Bryhn, Lars Anders Tomter, Anna Kreetta Gribajcevic ja Tim Frederiksen.

Iiris soittaa kamarimusiikkia erittäin mielellään, sillä hän kokee sen olevan olennainen osa muusikkouttaan. Hänelle tärkeimpiä kamarimusiikkiopettajia ovat olleet Atte Kilpeläinen, Tomas Djupsjöbacka ja Marko Ylönen. Iiris on soittanut Suomen kansallisoopperan orkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Avanti! kamariorkesterissa. Iiriksen musiikillinen mielenkiinto kohdistuu myös tyyleihin klassisen taidemusiikin ulkopuolella ja hän onkin ilokseen saanut musisoida monipuolisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

Iiris Rannikon opintoja ovat tukeneet Pro Musica -säätiö sekä Pirkanmaan kulttuurirahasto.


Eeva Saarenpää, sopraano


Sopraano Eeva Saarenpää os. Kähärä opiskelee klassista laulua tenori Hans-Jürg Rickenbacherin oppilaana musiikkipedagogin maisterinohjelmassa Hochschule Luzernissa Sveitsissä. Vuosina 2014-2016 Eeva suoritti Master of Arts in Music Performance -tutkinnon samassa opinahjossa. Opiskelunsa ohessa hän on esiintynyt mm. Luzernin teatterin oopperan solistina ja 16-henkisen oopperakuoron vakituisena sijaisena sekä ammattilaiskuoro Ensemble Corundissa. Vuosina 2008-2012 Eeva opiskeli laulua  Jyväskylän ammattikorkeakoulussa laulunopettajanaan mm. Ritva Auvinen, valmistuen Muusikoksi (AMK). Sivuaineopintoja varhaisiän musiikkikasvatuksessa. Vuosina 2005-2008 hän suoritti muusikon perustutkinnon Kuopion konservatorion ammatillisella 2.asteella, laulunopettajanaan Heli Paananen.Mestarikursseja mm. Margreet Honig, Montserrat Caballé, Christiane Iven, Francesca Micarelli sekä yksityisiä lauluopintoja Madelaine Wibomin oppilaana.Suomessa Eeva on esiintynyt solistina useissa oopperoissa, opereteissa ja erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa, mm. Figaron häät, Così fan tutte, Mustalaisruhtinatar, Iloinen leski, Lepakko, Tuhkimo, Hello, Dolly!, Piukat paikat, Ilta Kannaksella. Kesällä 2017 Eeva nähdään Ansa Ikosen roolissa kantaesityksensä saavassa laulukomediassa Tauno & Ansa.Klassisen taidemusiikin lisäksi Eevan ohjelmistossa on runsaasti kevyttä musiikkia erityisesti "kultaisilta vuosikymmeniltä" 1940-1950 -luvuilta ja hän onkin kysytty esiintyjä erilaisiin tilaisuuksiin. Eeva Saarenpää on tunnettu erityisesti vahvan sisäistetystä tekstien tulkinnasta, karismaattisen luonnollisesta lavaolemuksestaan sekä kuulaasta äänenväristään.

www.eevasvoice.com

Elias Nyman, viulu


Viulisti Elias Nyman (1988) on valmistunut musiikin maisteriksi Zürichin taidekorkeakoulusta huippuviulisti Ilya Gringoltsin luokalta, jossa hän myös tällä hetkellä opiskelee solistidiplomiin tähtäävällä erikoismaisterilinjalla. Musiikin kandidaatin tutkinnon Nyman suoritti Sibelius-Akatemiassa opettajanaan viulunsoitossa Merit Palas sekä muusikon tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, jossa opettajana toimi Anatoli Melnikov. Kamarimusiikissa häntä ovat ohjanneet mm. Eckart Heiligers, Tero Latvala, Ilmo Ranta, Nigel Clayton, Paavo Pohjola, Isabel Charisius ja Michael Biehl. Hän on Zürichissä opiskellut myös barokkiviulua Monika Baerin luokalla.

Nyman on kiinnostunut erilaisista musiikkityyleistä nykypäivästä barokkiin. Solistiohjelmiston lisäksi hän on työskennellyt monenlaisen kamarimusiikin parissa, tällä hetkellä mm. nykymusiikkiyhtye Ensemble Polywerkissä. Nyman on konsertoinut mm. Jonathan Stockhammerin, Stefka Perifanovan, Jaakko Kortekankaan ja Erkki Korhosen kanssa. Viime vuonna hän esiintyi mm. Espoon Urkuyö & Aaria sekä Zürichin Focus Contemporary - Zürich West -festivaalilla.

Nymanin opintoja ovat tukeneet mm. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Zangger-Weber-Stiftung, Paulon Säätiö, Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö sekä Lions Club Muurame. Hän soittaa jyväskyläläisen Mika Lahtisen vuonna 2012 rakentamalla viululla.


Anna Husgafvel, viulu

Anna Husgafvel on alkujaan Tamperelainen viulisti, joka valmistuu syksyllä 2018 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta professori Kaija Saariketun luokalta. Lukuvuoden 2015-2016 Anna opiskeli Musik und darstellende kunst Wienissä Ulrike Danhoferin oppilaana. Lisäksi Anna on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Hagai Shaham, Vilmos Szabadi sekä Peter Schuhmayer. Kamarimusiikki ja orkesterisoitto ovat aina olleet Annalle lähellä sydäntä, joten hän on pyrkinyt aktiivisesti syventämään osaamistaan mm. kamarimusiikkikursseilla sekä konserttimestarikoulutuksella. Lisäksi Anna osallistui Radion sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian tarjoamaan kisällikoulutukseen.

Anna on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa, Tampere filharmoniassa sekä Turun filharmonisessa orkesterissa. Ensi kauden Anna tekee sijaisuutta Kansallisoopperan orkesterissa. Konserttimestarina tai äänenjohtajana Anna on soittanut Turun filharmonisessa orkesterissa, Helsinki sinfoniettassa, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterissa sekä Wienin musiikkiyliopiston orkesterissa.

Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu monipuolinen ura niin orkesteri- kuin kamarimuusikkonakin sekä oma mökki meren rannalla.

Annan opintoja ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Pro musica-säätiö, Wegelius-säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Johanna Rautakorpi, viulu

Johanna Rautakorpi (s.1993) suorittaa maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa Tero Latvalan johdolla. Aiempia opintojaan hän on tehnyt Merit Palaksen opissa Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa Ulrike Danhoferin johdolla. Hän on syventänyt opintojaan konserttimestarikoulutuksella ja kamarimusiikilla sekä tehnyt laajat pedagogiset opinnot.Johanna työskentelee mielellään erilaisissa ympäristöissä erilaisten ihmisten kanssa. Hän on toiminut mm. Sinfonia Lahden avustajana vuodesta 2012, esiintynyt kamarimuusikkona useissa eri kokoonpanoissa, toiminut viulistina flamencotanssiteoksessa sekä tehnyt viulunsoitonopettajan sijaisuuksia vuodesta 2009. Tärkeitä inspiraation lähteitä ovat olleet omien opettajien lisäksi mm. Paavo Pohjola, Stefan Barrat-Due, Levon Chilingirian ja Mi-Kyung Lee. Johannan tavoitteena on pysyä uteliaana ja innokkaana, ja sitä kautta löytää uusia näkökulmia lähestyä musiikkia ja elämää.

Maria Hämäläinen, piano


  
    Maria Hämäläinen opiskelee Sibelius-Akatemiassa pianon soittoa esittävän 
    säveltaiteen puolella kolmatta vuotta Hamsa Al-Wadi Juriksen luokalla sekä suorittaa
mu  siikin kandidaatin tutkintoa. 
     Hämäläinen esiintyy solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Maria oli
      kutsuttu soittamaan sooloresitaaleja Suolahden kansainvälisellä musiikkikurssilla   
     (2012) ja kansainvälisellä PianoEspoo festivaalilla (2013) sekä esiintymään Mäntän
m    musiikkijuhlilla (2014). Viimeisimpiin kohokohtiin kuuluvat kansainväliset esiintymiset
    ClaviCologne-pianofestivaalilla Saksassa (2015), Musica Mundi –
      kamarimusiikkifestivaalilla Belgiassa (2015, 2016, 2017) ja Dartington-kesäkurssilla
     Eglannissa (2016). Toukokuussa 2016 ja helmikuussa 2017, Maria oli kutsuttu  
e    siintymään Rotary Atomium -konsertteihin Brysseliin ja Antwerpeniin.
      Helmikuussa 2016, Maria voitti valtakunnallisen Erkki Melartin –kamarimusiikkikilpailu n
      ensimmäisen palkinnon sekä erikoispalkinnon Erkki Melartinin sävellyksen parhaasta
     esityksestä yhdessä Trio Fermo kokoonpanonsa kanssa. Tammikuussa 2017 trio voitti
     VIII Savshinsky International Music Competition –kilpailun Pietarissa ja maaliskuussa
      2017 valtakunnallisen Juvenalia-kamarimusiikikilpailun ensimmäisen palkinnon.
      Syksyllä 2017 Trio Fermo oli esiintynyt Italian presidentin valtiovierailun kunniaksi
    Presidentinlinnan Valtiosalissa.
      Hämäläinen on saanut kansallista ja kansainvälistä tunnustusta pianokilpailuissa ja on
      palkittu ensimmäisillä sijoilla Lontoossa (International Competition London Piano
     Masters, 2014) ja Italiassa (Young Musician International Competition “Città di
     Barletta”, 2014), toisella sijalla Saksassa (ClaviCologne Piano Competition, 2015),
    kolmannella sijalla Belgiassa (EPTA Piano Competition, 2012), Mazda Prix palkinnolla
    Pariisissa (Piano Campus International Piano Competition, 2015) ja
     tunnustuspalkinnoilla Leevi Madetoja pianokilpailussa Oulussa (2009) sekä Sibelius-
     Akatemian Helmi Vesa –pianokilpailuissa (2012, 2015).
     Joulukuussa 2014 Maria debytoi Helsingin kaupunginorkesterin solistina esittäen
     harvoin soitetun Clara Schumannin pianokonserton Maestro Jun Märklin johdolla.
     Muutaman viime vuoden aikana, Maria on esiintynyt NRW Orchesterzentrum Chamber
     Orchestra:n ja Toruń Symphony Orchestra:n solistina esittäen Mozartin, Saint-Saënsin,
Gr  Giegin ja Beethovenin pianokonsertot.

Rebekka Kinnunen, urut

                                                             

Rebekka Kinnunen (s.1987) on kanttori, urkuri ja urkujensoiton opettaja. Hän on valmistunut kirkkomusiikin maisteriksi vuonna 2013, urkujen soiton A-tason tutkinnon hän teki talvella 2015 ja valmistui samana vuonna urkumusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Keväällä 2015 hän valmistui myös urkujensoiton opettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta. Kinnunen on ottanut osaa useille eri mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla, opettajinaan mm. Jacques von Oortmerssen, Olli Porthan ja Louis Robilliard. Tällä hetkellä Kinnunen työskentelee Varkauden seurakunnassa kanttorina.

Maria Bondarenko, huilu ja laulu

Maria Bondarenko ( s.1987) kotoisin Sortavalasta. Tällä hetekellä hän työskentelee kanttorina Saimaan ortodoksisessa seurakunnassa,jonka alue on laaja vuonna 2017 tapahtuneen seurakuntaliitosten myötä.Seurakuntaan kuuluu Varkaus, Leppävirta, Savonlinna, Joroinen, Pieksämäki, Mikkeli, sekä ympäryskunnat.Lisäksi Bondarenko opiskelee laulupedagogiikkaa Kuopiossa Savonia AMK:ssa. Vuonna 2012 Bondarenko valmistui Joensuun konservatoriosta pääaineena huilu. Samana vuonna hän sai ortodoksisen teologin maisterin paperit Itä- Suomen yliopistosta, jossa erikoistui ortodoksiseen kirkkomusiikkiin ja kuoronjohtoon. Vuonna 2009 Bondarenko valmistui Petroskoin yliopistosta filosofian maisteriksi. Pääaineena hän opiskeli Suomen kieltä ja kirjallisuutta.
Viime kesällä Bondarenko osallistui Franz Lukasovskyn sekä Ritva Auvisen klassisen laulun mestarikurssille

Jari Vepsä, huilu

Savonlinnalaissyntyinen Jari Vepsä aloitti huilunsoitto-opintonsa diplomihuilisti-lääkäri Jari Sinkkosen rohkaisemana. Opettajina ovat lisäksi olleet Tapio Jalas ja Mikael Helasvuo. Musiikinopettajaksi Jari Vepsä valmistui Sibelius-Akatemiasta 1993, minkä jälkeen hän toimi yläasteen ja lukion musiikin lehtorina. Huilistina hän on esiintynyt eri orkestereiden ja kamariyhtyeiden solistina sekä Suomessa että ulkomailla. Vepsä on suorittanut myös laulupedagogin tutkinnon. Laulusolistina hän on esiintynyt oopperarooleissa sekä laajamuotoisissa kirkkomusiikkiteoksissa.

Oskari Eirola, viulu

                                                        

Oskari Eirola aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana opettajanaan Jouko Halviala, joka oli tarvittaessa valmis ryömimään oppilaansa perässä pöydän alle. Myöhemmin Oskari on opiskellut Turun konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa, Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa, joissa häntä ovat opettaneet Tero Latvala, Jyrki Lasonpalo, Janne Malmivaara, Jukka Merjanen, Araik Resjan, Alexander Vinnitski ja Cecilia Zilliacus.

Kamarimusiikki on Oskarille tärkeä ja mieluisa soittamisen muoto. Hän on ollut perustamassa helsinkiläistä NoMe-kvartettia ja esiintyy säännöllisesti myös muissa kokoonpanoissa. Tärkeitä kamarimusiikkiopettajia ovat olleet mm. Marko Ylönen, Antti Tikkanen ja Erkki Lahesmaa.  

Viulunsoitto voi Oskarin mukaan olla parempaa kuin jalkapallo.

Fanni Hoppari, kontrabasso

Fanni Hoppari (1990) on kemiläislähtöinen kontrabasisti, joka työskentelee aktiivisesti freelancemuusikkona sekä kontrabasson soitonopettajana.

Fanni aloitti kontrabassonsoiton 9-vuotiaana Meri-Lapin musiikkiopistossa. Kemistä matka jatkui musiikin perässä Oulun kautta Helsinkiin. Suuren kipinän orkesterisoittamiseen Fanni kokee saaneensa mahdollisuudesta soittaa Kemin kaupunginorkesterissa jo musiikkiopistoiässä oman opettajansa Timo Kakon kanssa. Lukioikäisenä tavoitteita ammattimuusikkoudesta tuki Oulun konservatorion läheinen bassoryhmä Juha Nääpän bassoluokalla, musiikkileirit Marko Mikkolan oppilaana sekä Sinfoniaorkesteri Vivon kehittävät orkesterileirit.

Fanni valmistui musiikin maisteriksi Zürichin taideyliopistosta Duncan McTierin kontrabassoluokalta kesäkuussa 2017. Ennen opintojaan Sveitsissä hän on opiskellut musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius Akatemiassa opettajinaan Panu Pärssinen sekä Juho Martikainen. Fanni on myös Metropolia amk:sta valmistunut musiikkipedagogi.

Mestarikurssit ovat olleet tärkeä osa Fannin joka kesäistä ohjelmaa ja tärkeimmät opit hän kokee saaneensa Janne Saksalan ja Joel Quarringtonin kesäkursseilta. Viime syksyn Fanni vietti Ottawassa opiskellen orkesterikirjallisuutta yksityisesti Joel Quarringtonin johdolla Lapin kulttuurirahaston tukemana. Kamarimuusikkona Fanni on toiminut Aurora Chamber-festivaalilla Ruotsissa sekä Festival de Figeacissa Ranskassa.

Fanni on avustanut useita suomalaisia orkestereita pääkaupunkiseudulla sekä maakunnissa. Ensi syksyksi Fanni suuntaa Ouluun soittamaan Oulu Sinfonian riveihin.

Tapio von Boehm, kapellimestari

Tapio von Boehm on monipuolinen ja aktiivinen kapellimestari, joka toimii usean eri orkesterin johtajana. Hän on kehittänyt työssään mm. orkesterien yhteistyötä nuorten lahjakkaiden solistien sekä nykysäveltäjien kanssa.

Tapio von Boehm on perustamansa Uuden Ajan Ensemblen kapellimestari ja taiteellinen johtaja. Hän toimii myös kapellimestarina ja taiteellisena johtajana Sipoon kamariorkesterissa ja on kehittänyt siitä yhden pääkaupunkiseudun parhaista ei-ammattillisista orkestereista. Lisäksi hän toimii NMKY:n sinfoniaorkesterin ja Valkotakit- sinfoniaorkesterin johtajana. Von Boehm on johtanut mm. Norrköpingin, Oulun, Gävlen, Kuopion, Hradec Královén, Vaasan, Joensuun ja Umeån kaupunginorkestereita sekä Svenska Kammarorkesteria, Dala sinfoniettaa ja Uusinta Ensembleä.

Tapio von Boehm opiskeli Jorma Panulan luokalla orkesterinjohtoa Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa vuosina 2004-2009 suorittaen diplomin vuonna 2009. Hän opiskeli myös Leif Segerstamin orkesterinjohdon luokalla Sibelius-Akatemiassa 2007-2011 suorittaen diplomin vuonna 2011. Muita tärkeitä opettajia Suomessa ja Ruotsissa ovat olleet mm. Alan Gilbert, Jukka-Pekka Saraste, Daniel Harding, Paul Mägi, Hannu Lintu, Cecilia Rydinger-Alin ja Atso Almila.

 Tapio von Boehm tuli kolmanneksi kansainvälisessä Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa vuonna 2012 ja sai kilpailussa finaalipalkinnon.

Ilari Kaila, säveltäjä

Ilari Kaila (s. 1978) on suomalainen säveltäjä. Kaila opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa vuosina 1998–2003 opettajinaan Olli Kortekangas ja Eero Hämeenniemi. Hän opiskeli vuosina 2004-2010 Stony Brook -yliopistossa New Yorkissa valmistuen musiikin tohtoriksi, ja on opettanut musiikkia New Yorkin Columbia-yliopistossa. Tällä hetkellä (2017) hän on composer-in-residence Hong Kongin HKUST-yliopistossa.

Kaila on myös politiikkaan, ihmisoikeusasiohin, ja musiikkiin keskittyvä vapaa toimittaja. Hän on tehnyt musiikkiaiheisia radiodokumentteja Yleisradiolle.

Varkauden KesäKlassinen 2018 "Nuori muusikko"

Nelli Kiviaho

                                                             Kitara

Nelli Kiviaho on 18-vuotias klassinen kitaristi. Hän aloitti kitaransoiton vuoden 2007 syksyllä Valkeakosken musiikkiopistossa opettajanaan Tomi Tolvanen. Ensimmäisten vuosien aikana opettajat kuitenkin vaihtuivat erinäisten syiden takia (virkavapaat, äitiysloma). Muut opettajat olivat Maija Kelloniemi, Kimmo Roine, Antti Mäkelä ja Maija Lindsberg. Vuodesta 2014-2017 jouluun Nelli on opiskellut Varkaudessa Soisalo-opistossa opettajanaan Erkki Tahvanainen, jonka johdolla hän suoritti D-tutkinnon 2016 keväällä. Vuodesta 2016 Nelli on opiskellut Kuopion konservatoriolla toisella asteella klassista kitaraa opettajanaan Markku Laakso. Tällä hetkellä hänellä on opintoja jäljellä vuosi ja päättökonserttinsa yhteydessä ensi keväänä Nelli suorittaa C-tutkinnon.

 

Nelli on osallistunut useampana vuotena Tampere Guitar Festivaliin, jossa hänen opettajinaan ovat olleet Otto Tolonen, Andrzej Wilkus, Janne Malinen ja Kimmo Kiviniemi. Vuoden 2018 kesällä Nelli oli mestarikurssilla Tampere Guitar Festivalilla opettajinaan Anabel Montesinos, Patrik Kleemola ja Young Starsit: Vedran Vujica ja Dominik Carevic. Nelli on ollut myös muilla mestarikursseilla opettajinaan Andrzej Wilkus, Janne Malinen ja Ismo Eskelinen. Nelli osallistui vuoden 2018 kesällä International Guitar Orchestra of Finland, jota johti itse elävä säveltäjälegenda Leo Brouwer.

Mukana myös

Eemil Kautto (15 v.) opiskelee sellonsoittoa Espoon musiikkiopistossa opettajanaan Petja Kainulainen. Eemil aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana Keski-Helsingin musiikkiopistossa Helli Sepän oppilaana. Häntä ovat opettaneet myös Essi Kallio ja Liina-Mari Raivola.
Eemil soittaa Tapiolan Nuorissa Sinfonikoissa ja on osallistunut useille musiikkileireille opettajinaan mm. Markus Hallikainen, Heikki Pekkarinen, Roi Ruottinen ja Alexander Gebert. Hän on ollut kaksi kertaa mukana myös Kansallisoopperan Mestarien messissä (v. 2014 ja 2017).

Muu työryhmä

Riika Paukkonen 

työskentelee toimittajana ja vuodesta 2015 lähtien Harjurannan Kyläyhdistys ry:n puheenjohtajana sekä tiedottajana. Hän asuu perheineen Kutvolan tilalla ja emännöi kesäisin Humisevan Harjun tilan Latokahvilaa

Iisakki Hallikainen

työskentelee projektipäällikkönä rakennusalalla suunnittelun ja toimitusten parissa. Hän on koulutukseltaan insinööri ja asuu Espoossa. Varkauden KesäKlassinen Ry:ssä hän toimii varapuheenjohtajana.

Nico Heino

toimii työelämässä myynti- ja markkinointitehtävissä. Samoja tehtäviä hän hoitaa myös Varkauden KesäKlassinen Ry:n jäsenenä. Nico on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

Kesän 2018 uusia tukijoita

Arvolista Oy

Olemme kiitollisia tuesta myös tälle puualan yritykselle Varkauden Puu Oy:n lisäksi. Mikä sopisikaan paremmin vanhojen jousisoittimiemme kanssa yhteen.

Varkauden Toimihenkilöt Pro ry tukee tapahtumaa!

​Sumitomo SHI FW

Kiitämme myöntämästänne tuesta toimintaamme!