Artistit

Alexander Pozdniakovas

Alttoviulu

Alexander Pozdniakovas on Helsingistä kotoisin oleva alttoviulisti. Pozdniakovas opiskelee tällä hetkellä Münchenistä (Hochschule für Musik und Theater München) vierailevan professorin Nils Mönkemeyerin johdolla Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikin maisteriksi. Pozdniakovasin edellisiin opettajiin kuuluu Lilli Maijala, Pirkko Simojoki ja Atte Kilpeläinen. Hän on myös aktiivisesti osallistunut mestarikursseille, joista mainittakoon mm. Tabea Zimmermannin ja Yuval Gotlibovichin kurssit.
Pozdniakovas on ahkera kamari- ja orkesterimuusikko. Hänet voi bongata usein keikkalaisena tai sijaisena mm. Helsingin Kaupunginorkesterin ja Radion Sinfoniaorkesterin riveistä. Hän on myös tehnyt sooloalttoviulistin sijaisuutta Turun Filharmonisessa orkesterissa, äänenjohtajan ja varaäänenjohtajan sijaisuuksia mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa ja osallistunut moniin eri projekteihin mm. Avanti! -kamariorkesterin, Suomen Kansallisteatterin, Tampereen Työväen Teatterin, Hietsun Paviljongin (Hietsu Soi!) ym. kanssa.
Hänet palkittiin Oulun alttoviulukilpailussa syksyllä 2022 toisella sijalla. Pozdniakovas soittaa 1700-luvulla rakennettua, Pietro Giovanni Mantegazzan rakentamaa arvosoitinta, lainassa Sibelius-Akatemian taidesäätiöltä.Kuva: Tuomas Tenkanen