Konserttipaikat

Varkauden KesäKlassinen -festivaali on "musiikillinen turistikierros" Varkaudessa. Vuodesta 2017 lähtien olemme järjestäneet konsertteja vaihtuvissa tiloissa Varkauden alueella. Musiikki on täyttänyt kymmeniä eri tiloja vuosien aikana! Alla voit lukea historiatietoja tämän vuoden konserttikohteista. Meillä on useita konsertteja myös Vanhan Varkauden kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla alueella.


"Vanha Varkaus-alue on Varkauden historian ydinalueita, kaupungin teollinen historia elää Vanhan Varkauden kaduilla, rakennuksissa, tehtaissa ja puistoissa. Alueen yhdistää Ahlströminkatu, joka halkaisee runsaan kilometrin matkalla kolme Valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä (RKY-alue), Tehtaan puutaloalueen, Varkauden puunjalostustehtaat, sekä Päiviönsaaren vanhan keskustan."

-Varkauden museot


Warkaus-sali


Hotel Oscar (ent. Varkauden Keskushotelli) aloitti toimintansa Pirtinniemellä 1920-luvun puolimaissa, kun kauppias Matti Tolvanen korotti liikerakennustaan, nykyistä H.S. Pitkäsen koneliikkeen taloa, ja lähes välittömästi korotuksen jälkeen muutti pois paikkakunnalta. Talon ostivat tällöin Holopaisen veljekset, jotka avasivat hotellin rakennuksen toisessa päässä. Kun hotellin uusi rakennus valmistui Päiviönsaarelle 1930-luvulla, hallitsi se nelikerroksisena saaren pienimittakaavaista katukuvaa. Hotellia jatkettiin 1940-luvun alussa ns. matkustajaosalla, arkkitehtina oli tässäkin hotellin suunnittelija Jaakko Tähtinen.

Nykyinen Hotelli Oscar rakennettiin Keskushotellin rakennuksen viereen 1980-luvulla, sen yhteyteen valmistui Varkauden kongressi- ja tapahtumakeskus Warkaus-Sali vuonna 1990. Keskushotellin ja Hotelli Oscarin tilat ja toiminnot ja viimein omistuskin yhdistyivät 1990-luvun kuluessa. Nykyään Hotelli Oscarin yhteydessä toimii Oscar's Bar & Dinner sekä Oscar's Pub. Hotellin toimintoihin kuuluu myös Warkaus-Salin tapahtumat.

Hotel Oscarista saa festivaalin ajaksi laadukasta majoitusta hyvään hintaan. Oheisissa linkeissä lisätietoa palveluista.


Kauppatori 6, 78250 Varkaus

https://www.hoteloscar.fi/kokoustilat/warkaus-sali/

https://www.hoteloscar.fi/

 

 

Väinölän taidekeskus

Väinölä on A. Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo.
Molemmat asunnot olivat kaksikerroksisia ja omalla sisäänkäynnillä. Huoneistojen kerrosala on yhteensä 480m2. Ensimmäiset asukkaat olivat tehtaan johtajan jälkeen korkeimpia virkailijoita. Tuohon aikaan Joensuuhun johtava maantie sijaitsi talon verannan edessä melko lähellä rakennusta. Väinölän lounaispuolelle valmistui seuraavana vuonna niin ikään A.Ahlström Oy:n rakennuttamana tiilirakenteinen, hieman suurempi talo, joka toimi virkailijoiden asuntoina, sekä tehtaan vierailijoiden majoituspaikkana. Myöhemmin taloa alettiin kutsua Tehtaanhotelliksi.
Väinölä oli virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Tuolloin Varkauden kaupunki osti Väinölän sekä Tehtaanhotellin. Väinölään muutti saneerauksen jälkeen kulttuuritoimisto, joka tarjosi myös kokoontumistiloja eri yhdistyksille.
Tässä käytössä Väinölä oli vuoteen 1998 syksyyn saakka. Kesällä 1998 Varkauden kaupunki asetti rakennuksen julkiseen myyntiin. Kauppa syntyi Helmikuussa 1999, ja Taidekeskus Väinölän toiminta alkoi talossa pääsiäisenä 1999. Gallerialla ja kehystämöllä oli tuolloin jo yhdeksän vuoden toimintahistoria takanaan toiminimellä Artín Galleria.
Nimenmuutos Taidekeskus Väinöläksi katsottiin aiheelliseksi myös sen tähden, että rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä, säilyy arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi.. 


Lisätietoja osoitteesta:  Taidekeskus Väinölä | Taidekeskus Väinölä (taidekeskusvainola.fi)

Matintori 6, 78250 Varkaus   

Kinkamon Aalto

Kinkamon Aalto sijaitsee noin 9 km Varkauden keskustasta vetten äärellä mäntymetsän katveessa. Tarjoamme vieraillemme elämyksiä ja kokemuksia ainutlaatuisessa historiallisesti ja kulttuurillisesti arvokkaassa miljöössä.

Kinkamo on pala Varkauden teollisuuden historiaa ja kiehtovia tarinoita. Vuonna 1939 valmistuneen Kinkamon päärakennuksen on suunnitellut Alvar Aallon toimisto alun alkaen A. Ahlström Oy:n virkamiesten viikonloppumajaksi. Kinkamossa arkkitehtipariskunta leikitteli harvinaisella tavalla historiallisilla motiiveilla. Talonpoikainen asumisperinne näkyy niin alun perin avoimissa makuualkoveissa, kuin salin pitkässä pöydässä sen seinäpenkkineen. Salin kalusteissa yhdistyy harvinaisesti ajan funktionalismi keskiaikaan viittaaviin mielikuviin. Päärakennuksen alkuperäinen kalustus sekä valaisimet ovat Aino Aallon suunnittelemia ja osa kalusteista löytyy tiettävästi vain Kinkamosta.

Aiemmin yleisölle suljettuna ollut Kinkamo on nyt kaikille avoinna. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan suomalaisen arkkitehtuurin historiaan ja Kinkamon Aaltoon!

Kinkamon Aallon Kesäkahvila avataan 5.6.2023. Kahvila palvelee kesäkuussa maanantaista torstaihin klo 12-18


www.kinkamonaalto.fi

Kinkamontie 114, 78310 Varkaus

Varkauden museot

Nykyisin museorakennuksena toimiva entinen tehtaan hotelli valmistui vuonna 1914 Valter ja Ivar Thomén piirustusten mukaan. Hotelli toimi valkoiseten sotasairaalana sisällissodassa. Rakennus palveli hotellina 1930-luvulle saakka, jonka jälkeen se siirtyi tehtaan virkamiesten ja insinöörien asuinkäyttöön. Hotellin vieressä on tehtaan virkamiesten asuintaloksi rakennettu Väinölä. Molemmat rakennukset sijaitsivat alun perin Päiviönsaaren lävitse kulkeneen maantien varrella. Tienlinjausten myöhemmin muututtua ovat rakennukset jääneet muun rakennuskannan keskelle.


Varkauden museot | Varkaus 

Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus 

Ravintola Kaks Ruusua

Historiaa: Walterinpuistoa ympäröivistä rakennuksista toteutui vain yksi eli Thomén veljesten suunnittelema ja tehtaan rakennuttama kansankeittiö, johon tuli puunjalostusteollisuuden työntekijöiden ruokala, kahvio, leipomo ja sikala. Rakennus valmistui vuonna 1913.

Työmaahuollon ruokalaan mentiin sisään pääovesta. Sali oli suuri, peräseinällä oli pitkä tiski ja luukku keittiöön. Keittiön perällä oli emännän pieni toimistohuone. Työmaahuollossa tarjottiin lounasta tehtaan työntekijöille, mutta myös muille varkautelaisille. Iltaisin ja viikonloppuisin tilan voi varata juhlia varten. Työmaahuollon keittiössä valmistettiin ruuat myös Seuratalolla järjestettyihin ja usein myös Kinkamoon. Suuri osa henkilökunnasta asui rakennuksessa, henkilökunnan asuntoihin sisäänkäynti oli rakennuksen sivustalta.

Rakennuksen yläkerrassa sijaitsi Teollisuustoimihenkilökerhon huoneet, kaksi suurta huonetta ja kabinetit. Lisäksi tilaa vuokrattiin juhlia varten, kuten alakertaakin. Yläkerrassa toimi myös kauppalan kirjasto. Työmaahuollon rakennuksessa aloitti toimintansa myös Varkauden yhteiskoulu vuonna 1919, ennen kuin sen oma rakennus valmistui vuonna 1921. Sodan aikana rakennuksessa toimi Lottakahvila.

1990-luvulla muutettiin toimisto- ja työtiloiksi ja siinä toimi muun muassa PulpExpert Oy. Vuonna 2006 rakennus siirtyi yksityisomistukseen ja siinä aloitti toimintansa Ravintola Kaks Ruusua.

Kansankeittiön viereen rakennettiin vuonna 1935 Teollisuuskoulun ja ammattikoulun talo. Walter Ahlströmin Teollisuuskoulun Warkauden tehtaan ammattikoulun toiminta aloitettiin 22.1.1935. Vuonna 1941 Teollisuuskoulu muutti nimensä Walter Ahlströmin teknilliseksi kouluksi. Vuodesta 1942 rakennuksessa toimi myös Varkauden tehtaiden yleinen ammattikoulu, jonka opetus suunnattiin tehtaalla työskenteleville nuorille, jotka halusivat oppisopimuksen kautta saada ammattipätevyyden. Rakennuksessa toimi myös oppilaskoti, jossa asuivat kaikki ammattikoulun oppilaat. Myöhemmin koulusiipi siirtyi kaupungin omistukseen ja muutettiin Kotiteollisuuskouluksi, joka sittemmin tunnettiin Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen nimellä. Tyyliltään rakennus heijastelee vielä klassismia. Kuten Kahden Ruusun ravintola, myös tämä siipiosa on nykyisin yksityisomistuksessa.

Lähde: Matkaopas Varkauden teollisiin ympäristöihin, Varkauden museot 2019 


Lisätietoja: Ravintola Kaks Ruusua

 Ahlströminkatu 25, 78250 Varkaus 

Kangaslammin kirkko

Kangaslammin entinen kirkko paloi vuonna 1972. Uusi kirkko rakennettiin
samalle paikalle, ja se vihittiin käyttöön helluntaina 1973. Kirkon 50-vuotisjuhlia vietetään helluntaina 2023.

Kirkon on suunnitellut kuopiolainen arkkitehti Kaj Michael.
Kirkkosalissa on pienoismalli entisestä puukirkosta. Kirkon alttarilla on Teuvo Tikkasen tekemät kolme naularistiä. Ne on tehty entisen kirkon isoista nauloista.

Kirkon alttariveistoksen Elämän puut on tehnyt kuvanveistäjä Eeva Ryynänen, joka on lisäksi tehnyt seurakuntasalin seinällä olevan teoksen Enkelin siipi.

Kirkkosalissa oleva kastemalja on tehty entisen kirkon kivijalasta.
Alttarin tekstiilit on suunnitellut ja valmistanut Leena Mäki-Patola.
Kirkon punaisiin tuoleihin sointuvan kauniin vihkiryijyn on lahjoittanut
maa- ja kotitalousnaiset.

Kirkon 8-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan tekemät.
Lisäksi kirkkosalista löytyy muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945
kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi. Se julkistettiin kansallisena
veteraanipäivänä 27.4.2012. Kirkon tilat uusittiin vuonna 1990. Silloin rakennettiin virasto,
ryhmähuone ja alakerran nuorisotilat sekä suurennettiin keittiötä.
Nykyisellään tilat ovat valoisat ja viihtyisät.

Kirkossa on paikkoja noin 90 henkilölle. Lisäksi kahvion puolelle mahtuu noin 30 henkilöä.

Kangaslampi - Varkauden seurakunta 

Asematie 1, 79480 Kangaslampi

Soisalo-opisto

Varkauden työväenopiston ensimmäinen toimintakausi alkoi vuonna 1919, mutta loppui jo kolme vuotta myöhemmin. Uudelleen opistotyö saatiin käyntiin vuonna 1931, kun vuonna 1929 perustettu Varkauden kauppala otti toiminnasta vetovastuun. Opiston toiminnan laajentuessa alkoivat kansakoulun ja työväentalon tilat käydä riittämättömiksi ja 1936 tehtiin päätös uuden opistotalon rakentamisesta. Rakennus valmistui vuoden 1940 lokakuussa. Vuonna 1960 rakennusta korotettiin yhdellä asuinkerroksella. 1970-luvulla asuinkerroksia on muutettu luokkahuoneiksi.

Rakennuksessa toimi kaupungin kirjasto vuoteen 1969 saakka. Sen jälkeen näissä tiloissa toimi vuoteen 1983 asti musiikkikoulu, jonka jälkeen koulu sai omat tilat Päiviönsaaren entisestä

postirakennuksesta. Sen jälkeen musiikkikoulun tilat muutettiin luokkahuoneiksi. Musiikkiopisto muutti takaisin opistotaloon 2000-luvun alkupuolella ja toimii nykyään osin Nuorten Talolla ja osin opistotalossa.

Vuonna 1991 peruskorjauksen yhteydessä rakennuksen julkisivuun tehtiin Hannu Lukinin suunnittelema seinämaalaus. Sisätiloissa tehtiin samana vuonna paljon muutoksia: ensimmäiseen kerrokseen tehtiin entiseen aulaan kahvio, entinen talonmiehen asunto muutettiin toimistotiloiksi. Toiseen kerrokseen rakennettiin saliin uusi näyttämö.

Opistotalon vieressä on sijainnut kansanlaulaja Kreeta Haapasalon mökki. Haapasalo asui lapsineen varkaudessa noin vuosina 1875-1897. Vuonna 1885 professori Ilmari Krohn haastatteli häntä ja keräsi muistiin mm. Kanteleeni-laulun. Mökkiä kutsuttiin nimellä Kumpula. Rakennus purettiin 1960-luvulla ja sen paikalla sijaitsee muistolaatta.

Taipaleentie 24, Varkaus

Lähde: Varkauden museot

Rauhalan kartano

Rauhalan kartano on Varkaudessa Pussilanjoen kylässä.

Rauhalan kartano on Varkauden kaupungin vanhimpia säilyneitä rakennuksia. Rauhalan tila on Lumiala/Lundson suvun hallinnassa jo kuudennessa polvessa.

Rauhalan tilan osti Lundsonien/Lumialan suvulle vuonna 1880 Varkauden tehtaanhoitajaksi valittu ANDERS EDVARD LUNDSON (1825-1887) Leppävirralta. Anders Edvard Lundson toimi Leppävirran kanttorina ennen Varkauden ruukinhoitajaksi valintaansa.

Vuonna 1876 Paul Wahl & Co siirrätti Terijoelta Varkauteen huvilan "Villan" ruukinpatruuna Lundsonin asunnoksi.

Ruukinpatruuna Anders Edvard Lundson suunnitteli ja rakennutti Rauhalan kartanon ja sen pihapiirin. Rauhalan päärakennus on valmistunut 1890 loppuun...  lisää

Varkauden pääkirkko

Varkauden pääkirkko löytyy keskustan tuntumasta. Arkkitehti Martti Paalasen suunnitteleman Varkauden pääkirkon kellotapuli on 35 metriä korkea, arvokas ja koruttoman yksinkertainen. Kirkkolaiva on 17 metriä korkea, 45 metriä pitkä ja kohti kuoria porrasmaisesti kapeneva. Katto muodostuu seitsemästä poikkiholvista. Betonista valettu saarnastuoli on koristettu T. J. Korven puuveistoksin.

Kirkon merkittävin taideteos on professori Lennart Segerstrålen vuosina 1953-1954 maalaama alttarifresko Tulkoon Sinun valtakuntasi. Sen pinta-ala on 240 neliömetriä, ja sitä pidetään Pohjoismaiden suurimpana alttarifreskona.
Kirkon eteisessä on kahdeksankulmainen arkkitehti Paalasen suunnittelema ja Y. Forsströmin valmistama lasimaalaus Emmauksen tiellä. Muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.
Varkauden pääkirkon vihkiäisjuhlaa vietettiin 5.11.1939.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/paakirkko


1, Savontie, 78300 Varkaus 

Harjurannan luontokirkko

Luontokirkko rakennettiin talkoovoimin Joenmäenvuorelle vuonna 2000 lähes vuoren korkeimmalle paikalle kunnalta vuokratulle maalle. Kirkon vihki käyttöön piispa Wille Riekkinen ja kirkko on vapaasti kaikkien käytössä. Sisälle kirkkoon mahtuu istumaan noin 40 henkilöä, joten se on oivallinen paikka esimerkiksi pienimuotoisiin perhejuhliin. 

Luontokirkon vieraskirjan sadat nimet ja positiiviset kommentit osoittavat, että tämän kaltaiselle paikalle on todella tarvetta. Kyläyhdistys järjestää luontokirkolla joka vuosi jouluviikolla perinteisen Joulurauhan julistamisen yhteistyössä Varkauden seurakunnan kanssa.


Luontokirkolle ja Peisin laavulle pääsee perille autolla Joenmäentieltä haarautuvaa metsätietä pitkin. 


Luontokohteet (harjuranta.blogspot.com) 

Kuoppakankaan seurakuntakeskus

Vuonna 1964 valmistunut, arkkitehti Korppi-Tommolan suunnittelema rakennus
elää tänä päivänä vilkasta seurakuntaelämää. Seurakuntakeskuksessa on kaksi salia, kirkkosali ja seurakuntasali.

Kuoppakangas - Varkauden seurakunta

Kuoppakankaankatu 11, 78200 Varkaus 

Vanha Varkaus kävelykonserttikierrokseen liittyvät rakennukset

Niittylät:

A. Ahlström yhtiön asuntotuotannossa 1910-luvulla työväestölle rakennettiin asuinrakennuksia erityisesti Savontien varteen, Viltinrannan ympäristöön. Pääosa rakennuksista suunniteltiin tehtaan rakennusosastolla. Asunnot olivat yleensä kooltaan hella- tai parihuoneita.

Tehtaan rakennusosastolla työskennellyt Pontus Brandt suunnitteli tehtaan rakennuttamat työväenasuintalot, Niittylät I-III, jotka valmistuivat vuonna 1916-1918. Vuosina 1920-1921 valmistuivat Niittylät IV ja V, jotka suunniteltiin tehtaan suunnittelukonttorissa. Niittylöissä I-III oli kussakin neljätoista hellahuonetta ja neljä parihuonetta. IV ja V poikkeavat hieman ulkonäöltään ja myös rakenteeltaan, niissä on harvinaisempi pystyhirsirakenne. Tyyliltään niiden ulkoasu on hillitympi ja koristelultaan vaatimattomampi kuin mestareiden tai johdon asuinrakennukset. Taitekattoisten Niittylöiden koristelu on hienovaraista, leveät nurkkalaudat, portaikkojen kaari-ikkunat ja ullakoiden pyöreät ikkunat noudattelevat Thomén veljesten kartanotyyliä yksinkertaistetummassa muodossa. Aikanaan ne herättivät ihailua, sillä työläisten asunnoiksi ne ovat erityisen hienoja.

Niittylä-kortteli valmistui puunjalostusteollisuuden ammattimiesten ja sekatyöväestön asuinrakennuksiksi. Korttelin sisäpihalla sijaitsivat navetta-, talli- ja ulkohuonerakennukset sekä pienimuotoiset keittiöpuutarhat. Eläimien pito lakkasi 1940-luvun tienoilla tiukentuneiden hygieniasäädösten myötä. Oma kaivo Niittylöiden pihassa oli soisen maaston vuoksi käyttämättä ja se täytettiinkin jo 1940-luvulla. Vesiposti saatiin 1950-luvulla pihaan. Sitä ennen Niittylän asukkaat käyttivät naapuritalojen kaivoja.

Niittylässä oli jo rakentamisesta lähtien sähkövalot sekä asunnoissa että porraskäytävissä. Jokaisella asunnolla oli oma ulkohuussinsa, viemärit ja juokseva vesi saatiin kortteliin vasta 1991 remontin yhteydessä. Sotien jälkeen asuntoja alettiin yhdistää parihuoneistoiksi ja asumisoloja saatiin vähän väljennettyä.

Korpela oli Savontien ympäristön suurin vuokrakasarmi. Kaksikerroksisessa asuinrakennuksessa oli peräti 30 asuntoa, kaksi parihuonetta ja 28 hellahuonetta. Rakennus valmistui vuonna 1919. Kuten Niittylätkin, Korpela on koristeltu leveillä nurkkapilastereilla sekä pyöreänmallisilla ikkunoilla.

Korpela:

Korpela sijaitsee lähinnä Niittylä-korttelia ja se katsotaan usein kuuluvaksi Niittylän kortteliin. Kasarmeista suurimpana Korpelassa saattoi asua yli 150 ihmistä. Hellahuoneessa asui parhaimmillaan yli kymmenhenkinen perhe, usealla perheellä oli yhtiön asunnoissa lisäksi myös vuokralaisia.

Asunnot olivat alun perin hellahuoneita. Asuminen oli ahdasta, vaikka asunnot olivatkin hyvin varusteltuja ja siksi suosittuja. Ahtaasti asuminen oli tietysti pakko kaikkein vähävaraisimmille perheille, mutta usein myös oma valinta. Pienessä asunnossa asuttiin usein, kun säästettiin rahaa omaa taloa varten.

Savontien kasarmit olivat puulämmitteisiä. Asukkaat hankkivat polttopuut itse, mutta pystyivät ostamaan niitä yhtiöltä puun pituusmittaan perustuvan hinnoittelun mukaisesti. Korpela siirtyi, samoin kuin Niittylä-kortteli, A. Ahlström Osakeyhtiöltä Varkauden kaupungin omistukseen vuonna 1983. Nykyisin ne ovat kaupungin vuokrataloyhtiön hallinnassa.


Lähde: Matkaopas Varkauden teollisiin ympäristöihin, Varkauden museot 2019 

Taideniitty

Vanhan Varkauden idyllisessä puutalokorttelissa toimiva taiteilijatalo Taideniitty on taiteilijoiden ja vierailijoiden elämyksellinen kohtaamispaikka. 107-vuotiaasta "Niittylä II:sta" entisestä työläistalosta on kehitynyt oikea pieni taiteilijatalo ja kulttuurikeskus. Talossamme on taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.​Talossa toimii taidekahvila - tapahtumissa, joulukautena ja kesällä Fifty-Fifty Café Niittylä avautuu ja silloin tarjolla on maineikkaita vohveleita ja kakkuja. Itseleivotut herkut voit nautia kauniisti sisustetussa kahvilassa tai sisäpihan viihtyisässä puutarhassa. Lapsille kesällä pihapiiristä löytyy Vanhan Varkauden kepparitalli ja esterata. 750 m2 kokoisessa rakennuksessa on kausikahvila, galleria, 2 taiteilija-ateljeeta, taiteilijakoteja, kansainvälistä residenssitoimintaa/2 taiteilijaresidenssiä, yhteisateljee. Yhteisateljeesta löytyy mm. taidegrafiikan prässi ja välineistöä sekä maalaustelineitä. Taideniitystä löytyy myös ihastuttavat ja persoonalliset majoitustilat; residenssi Aurinko ja residenssi Niitty.​"Kaiken kokeneille" elämysmatkailijoille paikka tarjoaa aitoa pikkukaupungin charmia.​Lämpimästi tervetuloa Vanhaan Varkauteen!

Majoitus Kesäkahvila | Taideniitty | Varkaus 

Kissakoskenkatu 6, 78300 Vanha Varkaus

Muita Vanha Varkaus -teemaan liittyviä yhteistyökumppanien tiloja

Keskuskonttori

Keskuskonttori on upea ja monipuolinen matkailukohde Varkaudessa. Suomalais-italialainen pariskunta Katja Torvikoski ja Luca Calzavara ostivat Varkauden tehtaiden vanhan keskuskonttorin, joka on peräisin 1840-luvulta ja jonka rakennutti Paul Wahl vanhempi. Taloa remontoidaan parhaillaan ja jo nyt siellä on mm. kahvila, lähituotepuoti ja erilaisia kokoontumistiloja. Keskuskonttori on Varkauden historiassa tärkeässä roolissa. Siellä riittää paljon nähtävää!

Keskuskonttorilla on mahdollista nauttia vain kahvista tai myös ruokailla.

Keskuskonttorilla ei pidetä konserttia vuonna 2021. Mutta tämä tapahtuman alusta asti mukana ollut tukija palvelee festivaalivieraita päivittäin!

Lisätietoa heidän toiminnasta:

https://www.facebook.com/Keskuskonttori-1664762410491071/ 

Keskuskonttorin trattoria - Visit Varkaus 

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus