Artistit

Elias Lassfolk

Viulu


Espoolaissyntyinen viulisti Elias Lassfolk (1993-) on tehnyt ennakkoluulotonta aktiiviuraa eri yhtyeissä Suomessa ja Euroopassa genrerajoista riippumatta. Lassfolk on toiminut syksystä 2023 alkaen Jyväskylä Sinfonian konserttimestarina, jota ennen hän työskenteli vuodesta 2019 Lappeenrannan kaupunginorkesterissa samoissa tehtävissä. Lassfolk on lisäksi vieraillut konserttimestarina ja äänenjohtajana useissa yhtyeissä mukaan lukien Turun filharmoninen orkesteri, Trondheim Symfoniorkester, Lohjan kaupunginorkesteri sekä Helsinki Sinfonietta. Hän on esiintynyt lisäksi jazzviulistina yhtyeessä Misceo Sextet sekä lukeutuu videopelimusiikkiin erikoistuneen 'Game Music Collective':n perustajajäseniin.


Lassfolk on esiintynyt kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja muualla Euroopassa, joista vuosien 2022-23 vierailuihin lukeutuvat esiintymiset festivaaleilla Varkauden Kesäklassinen, Avanti!:n Suvisoitto sekä Espoon 'Urkuyö ja aaria'. Viulusolistina Lassfolk on esiintynyt mm. Sibelius-Akatemian kamariorkesterin, Jyväskylä Sinfonian sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.


Taustalla Lassfolkin värikkääseen yhtyetaustaan ovat monipuoliset opinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa klassisen viulun diplomitutkinnon ohella hän on opiskellut mm. barokkiviulua, lyömäsoittimia sekä orkesterinjohtoa. Merkittävimpinä mentoreina hänen urallaan ovat toimineet viulistit Antti Tikkanen, Minna Pensola sekä

em. prof. Kaija Saarikettu. Orkesterimuusikon koulutukseen erityisen jäljen ovat jättäneet Radion sinfoniaorkesterin kisällikoulutus v. 2016 sekä vuodet 2015-2019 arvostetun 'European Union Youth Orchestra':n muusikkona.


Lassfolkin taiteellista toimintaa ovat ystävällisesti tukeneet mm. Pro Musica -säätiö, Jenny & Antti Wihurin rahasto sekä Niilo Helanderin säätiö.