Artistit

Kuva: Tuomas Tenkanen 

Elias Nyman

Viulu

Elias Nyman on opiskellut huippuviulisti Ilja Gringoltsin luokalla Zürichin taidekorkeakoulussa, jossa hän on menestyksekkäästi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon lisäksi solistin erikoisopinnot. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Antti Tikkanen ja Merit Palas, sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jossa opettajana toimi Anatoli Melnikov. Barokkimusiikissa häntä ovat opastaneet mm. Monika Baer, Michael Biehl ja John Holloway.


Nyman on kiinnostunut erilaisista musiikkityyleistä nykypäivästä barokkiin. Hän on saanut kiitosta virtuoosisena ja myös eri tyylilajeihin perehtyneenä muusikkona. Nyman on toiminut Lapin kamariorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestarina, ja hän on esiintynyt solistina mm. Lounais-Saksan filharmonian, Hradec Královén filharmonian (Tshekki) sekä monien pienempien orkesterien kanssa. Nyman on konsertoinut mm. Raphael Wallfischin, Jonathan Stockhammerin, Marc Kissóczyn, Erkki Korhosen, Marko Hilpon, Kari Kriikun, Helena Juntusen, Alexander Boldachevin, Jaakko Kortekankaan ja Ari Angervon kanssa. Hänet on nähty festivaaleilla kuten mm. Espoon Urkuyö & Aaria, Kaivos, Varkauden KesäKlassinen sekä Zürichin Focus Contemporary - Zürich West.


Nymania ovat tukeneet mm. Martin Wegeliuksen muisto -säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Zangger-Weber-Stiftung, Paulon Säätiö, Vpl. Pyhäjärvi-Säätiöm Lions Club Muurame sekä Taike. Hän soittaa jyväskyläläisen Mika Lahtisen vuonna 2012 rakentamalla viululla.


www.eliasnyman.com