Artistit

Kuva: Anna-Maria Viksten

Joanna Hanhikoski

Sello

Joanna Hanhikoski aloitti sellonsoiton neljän vuoden ikäisenä. Soitin vaihtui tuolloin viulusta selloon, sillä muusikonalkua innosti enemmän sellon möreä "karhukieli". Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Lauri Pulakan ohjauksesta tie vei seuraavaksi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa hän opiskeli Timo Hanhisen ja Tuomas Lehdon oppilaana. Tällä hetkellä Hanhikoski suorittaa maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa professori Martti Rousin ja Andreas Brantelidin johdolla. Viime lukuvuoden hän opiskeli Münchenin musiikkikorkeakoulussa professori Wen-Sinn Yangin luokalla. Mestarikursseilla häntä ovat inspiroineet mm. Frans Helmerson, Steven Isserlis, Maria Kliegel ja Torleif Thedéen.

Hanhikoski viihtyy niin soolo-ohjelmiston kuin kamarimusiikin ja orkesterityön parissa. Hän on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin, Bläserphilharmonie Regensburgin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Turun sellokilpailussa syyskuussa 2022 hänet palkittiin finalistina. Kamarimusiikki on hänelle erityisen läheistä, ja sen merkeissä hän on esiintynyt mm. Kokkolan Syyskamarissa, Aava-festivaalilla sekä Kaustisen kamarimusiikkiviikolla (vuoden nuori taiteilija 2024). Tänä keväänä yhdessä pianotaiteilija Kirill Kozlovskin ja baritoni Gabriel Kivivuori Serenon kanssa levyttämä P.H. Nordgrenin laulusarjatrio julkaistaan loppuvuodesta osana Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin uutta levyä.

Hänen opintojaan ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Pro Musica-säätiö. Joannan soitin on ranskalainen Léon Mougenotin rakentama sello noin vuodelta 1910.