Artistit

Johanna Koponen

Viulu

Johanna Koponen (s.1993) on tamperelainen viulisti ja viulunsoitonopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2020 Tero Latvalan luokalta. Vuoden 2014-2015 Johanna vietti Wienin valtiollisessa yliopistossa vaihto-oppilaana Ulrike Danhoverin luokalla. Pääaineen lisäksi Johannan opintoihin kuului aktiivinen orkesteri- ja kamarimusiikkitoiminta sekä laajat pedagogiset opinnot. Hänen aiempia opettajiaan ovat olleet Sibelius-Akatemiassa Merit Palas, Tampereen Konservatoriossa Nikolai Fadeev sekä Tampereen Suzukikoulussa Tuuli Talvitie.

Tällä hetkellä Johannaa puhuttelee vahvasti orkesterimuusikkona toimiminen. Hän on työskennellyt vakituisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuosina 2018-2020, kunnes palasi kotiseudulleen Tampereelle, jossa hän on toiminut sijaisena Tampere Filharmoniassa vuoden 2020-2021. Muusikkona toimimisen rinnalla viulunsoiton opettaminen on Johannalle suuri inspiraation lähde, ja hän on opettanut mm. Tampereen Suzukikoululla sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. 

Johannaa ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Paulon säätiö, Pro Musica-säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Vapaa-aikanaan Johanna viettää paljon aikaa perheen ja ystävien kesken, harrastaa rally-tokoa koiransa kanssa ja on aktiivinen urheilija. Hän liikkuu mielellään luonnossa ja nauttii erityisesti vaelluksista Lapin tuntureilla.