Konserttipaikat 

Tapahtuman konsertteja on pidetty lukuisissa Varkauden keskustan ja maaseudun tiloissa, luontokohteissa ja myös satunnaisia vierailukonsertteja läheisissä kaupungeissa. Tietoja menneiden vuosien tiloista löydät oheisista linkeistä ja kuvia osiossa media. Tapahtuma hakee jatkuvasti uusia tiloja ja tuo esille Varkautta konserttien avulla. Meille voi lähettää ehdotuksia täältä

Tilat vuosina 2017-2019:

Warkaus-sali, Hotel Oscar, Taipaleen kanavamuseo, Kangaslammin kirkko, Pieksämäen Vanha kirkko, Varkauden pääkirkko, Luttilan kappeli, Humisevan Harjun tila, Harjurannan luontokirkkoJäppilän kivikuru, Kuoppakankaan työkeskus, Keskuskonttori, Varkauden ortodoksinen kirkko, Kangaslammin Manttu. 


Kesän 2019 tilat

Warkaus-sali tarjoaa upeat puitteet avajaiskonsertin Ke 10.7. klo 18 järjestämiseen. Sali on osa yhteistyökumppaniamme Hotel Oscaria.

Hotel Oscarista saa festivaalin ajaksi laadukasta majoitusta hyvään hintaan. Varkauden KesäKlassinen suosittelee!

Hotel Oscarissa pidetään myös AamuKlassinen -konsertti 14.7. klo 10:15.


Kauppatori 6, 78250 Varkaus 

https://www.hoteloscar.fi/kokoustilat/warkaus-sali/

https://www.hoteloscar.fi/ 

Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Aluetta kiertää Kanavapolku, jonka infotauluissa on tietoja kanavan historiasta. Mielenkiintoista on myös seurata veneiden ja laivojen sulutusta toiminnassa olevan kanavan partaalla.

Taipaleen kanavamuseon konsertti pidetään La 13.7. klo 13.

Kanavamuseon perusnäyttelyssä "Via Canalia" on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905 ja kanavatornin vanha kalusto. Lisäksi museossa voi tutustua kanavan toimintaan virtuaalisulutuksen muodossa. Nähtävissä on myös elokuvat "Taipaleen kanava, vilkas vesiväylä", johon on koostettu erilaisia tapahtumia - uittoa, höyrylaivaregattaa, kanavajuhlia - Varkauden vesiltä, sekä "Kalakukko", varkautelaisten matka Kalakukkolotjalla lähivesille kalastelemaan ja marjastamaan.

Kesällä Kanavamuseon yhteydessä toimii myös Vanhan Kanavan puoti ja kahvila, jotka ovat avoinna koko kesän päivittäin klo 10-18.

Katso Timo Heinosen tunnelmalliset kuvat: Taipaleen vanhan kanavan kauneutta

Aukioloajat
Kanavamuseo on avoinna 1.6. - 31.8. klo 10 - 18.
Vapaa pääsy!

Yhteystiedot

Taipaleen kanava, Varkaus
Puh. 040 658 9804
Muuna aikana tilauksesta puh. 040 504 0204
taipaleenkanava@gmail.com
Taipaleen kanavamuseo
facebook.com/taipaleenkanava 


Kanavakatu, Varkaus

Kangaslammin kirkko paloi vuonna 1972 ja uusi kirkko rakennettiin samalle paikalle, ja se vihittiin käyttöönsä helluntaina 1973. Kirkon 40-vuotisjuhlia juhlistettiin helluntaina 2013.

Kirkon on suunnitellut kuopiolainen arkkitehti Kai Mikael. Kirkon eteisessä on pienoismalli entisestä puukirkosta.
Kirkon alttarilla on Teuvo Tikkasen tekemä kolme naularistiä, jotka hän teki entisen kirkon isoista nauloista. Kirkon alttariveistoksen Elämän puut on tehnyt kuvanveistäjä Eeva Ryynänen, joka on lisäksi tehnyt seurakuntasalin seinällä olevan teoksen Enkelin siipi. Kirkkosalissa oleva kastemalja on tehty entisen kirkon kivijalasta.
Alttarin tekstiilit on suunnitellut ja tehnyt Leena Mäki-Patola. Kirkon punaisiin tuoleihin sointuvan kauniin vihkiryijyn on lahjoittanut maa- ja kotitalousnaiset. Kirkon 8-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan tekemät. Lisäksi kirkkosalista löytyy muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi. Se julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.
Kirkon tilat uusittiin vuonna 1990. Silloin rakennettiin virasto, ryhmähuone ja alakerran nuorisotilat sekä suurennettiin keittiötä. Nykyisellään tilat ovat valoisat ja viihtyisät. Alueella on parkkipaikat ja helppo liikkuvuus.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kangaslampi

Kangaslammin kirkolla järjestetään pe 12.7. klo 18

Asematie 1, 79480 Kangaslampi  

Vanha kirkko

Kirkkotie 31, 76150 Pieksämäki

Vanha kirkko sijaitsee Pappilanmäellä ja toimii Pieksämäen seurakunnan pääkirkkona. Kirkko on rakennettu vuonna 1753, se on Kuopion hiippakunnan vanhin jumalanpalveluskäytössä oleva kirkko.Kirkkorakennus on kolmas samalla mäellä ollut rakennus.Kellotapuli on Pieksämäen vanhin rakennus, vuodelta 1746.

Konsertti pidetään Vanhassa kirkossa to 11.7. klo 19

Kirkkotie 31, Pieksämäki 

Humisevan Harjun tila (tunnettu myös Kutvolan tilana) sijaitsee Harjurannan kylässä, 15 kilometrin päässä Varkaudesta etelään. Tilalla on harjoitettu maataloutta Paukkosen suvun toimesta yli 100 vuoden ajan ja se on toiminut luomuviljatilana vuodesta 2015 lähtien. Maisemia hallitsevat ympäröivät Saimaan vesistöt sekä vuosikymmenten ikäiset laitumet. Kesäisin Humisevan Harjun tilalla palvelee Latokahvila, jossa pääsee nauttimaan vanhan ajan maalaistunnelmasta. Latokahvila on esteetön.

Lisätietoja: humisevanharjuntila.com


Latokahvilassa järjestetään konsertti la 13.7. klo 18

Mankilansaarentie 178 B 

Varkauden pääkirkko löytyy keskustan tuntumasta. Arkkitehti Martti Paalasen suunnitteleman Varkauden pääkirkon kellotapuli on 35 metriä korkea, arvokas ja koruttoman yksinkertainen. Kirkkolaiva on 17 metriä korkea, 45 metriä pitkä ja kohti kuoria porrasmaisesti kapeneva. Katto muodostuu seitsemästä poikkiholvista. Betonista valettu saarnastuoli on koristettu T. J. Korven puuveistoksin.

Kirkon merkittävin taideteos on professori Lennart Segerstrålen vuosina 1953-1954 maalaama alttarifresko Tulkoon Sinun valtakuntasi. Sen pinta-ala on 240 neliömetriä, ja sitä pidetään Pohjoismaiden suurimpana alttarifreskona.
Kirkon eteisessä on kahdeksankulmainen arkkitehti Paalasen suunnittelema ja Y. Forsströmin valmistama lasimaalaus Emmauksen tiellä. Muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.
Varkauden pääkirkon vihkiäisjuhlaa vietettiin 5.11.1939.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/paakirkko

Varkauden pääkirkolla järjestetään päätöskonsertti su 14.7. klo 18


1, Savontie, 78300 Varkaus 

Luttilan kappeli

Luttilan hautausmaalla sijaitsee vuonna 1972 rakennettu palvelukeskus sekä siunaustilauksiin ja hartauksiin käytetty kappeli. Luttilan kappelissa on 105 istumapaikkaa.

Jos sinulla on kysyttävää tiloista tai haluat varata niitä käyttöösi, ole yhteydessä toimistosihteeriin seurakuntavirastolla, p. 040 702 7748.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/luttila/luttilan-kappeli

Luttilan kappelissa järjestetään konsertti to 11.7. klo 10

Voimatie 3, 78400 Varkaus  

Keskuskonttori on upea ja monipuolinen matkailukohde Varkaudessa. Suomalais-italialainen pariskunta Katja Torvikoski ja Luca Calzavara ostivat Varkauden tehtaiden vanhan keskuskonttorin, joka on peräisin 1840-luvulta ja jonka rakennutti Paul Wahl vanhempi. Taloa remontoidaan parhaillaan ja jo nyt siellä on mm. kahvila, lähituotepuoti ja erilaisia kokoontumistiloja. Keskuskonttori on Varkauden historiassa tärkeässä roolissa. Siellä riittää paljon nähtävää!

Keskuskonttorilla on mahdollista nauttia vain kahvista tai myös ruokailla.

Keskuskonttorilla ei pidetä konserttia vuonna 2019. Mutta tämä tapahtuman alusta asti mukana ollut tukija palvelee festivaalivieraita päivittäin!

Lisätietoa heidän toiminnasta:

https://www.facebook.com/Keskuskonttori-1664762410491071/

 https://www.visitvarkaus.fi/keskuskonttori-on-uusi-matkailukohde-varkaudessa/

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus