Konserttipaikat

Warkaus-sali tarjoaa upeat puitteet avajaiskonsertin 9.7. klo 18 järjestämiseen. Sali on osa yhteistyökumppaniamme Hotel Oscaria.

Hotel Oscarista saa festivaalin ajaksi laadukasta majoitusta hyvään hintaan. Varkauden KesäKlassinen suosittelee!


Kauppatori 6, 78250 Varkaus 

https://www.hoteloscar.fi/kokoustilat/warkaus-sali/

Kangaslammin Manttu on historiallinen maamerkki. Korkealla harjanteella kohoava manttaalisäätiön talo ”Manttu” erottuu erikoislaatuisuudessaan Kangaslammin keskustan maisemasta. Arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema valkeaksi rapattu suojeluskuntatalo valmistui vuosien 1923–1926 aikana. Juuri ennen talon vihkiäisjuhlaa sattui tulipalo, joka tuhosi rakennusta pahoin. Onnettomuuden jälkeen päätettiin talo rakentaa entistä korkeammaksi.

Manttaalisäätiön talo on palvellut useissa eri tarkoituksessa. Alun perin suojeluskuntataloksi tarkoitetussa rakennuksessa pidettiin muun muassa kunnanvaltuuston kokouksia vuoteen 1937 saakka. Rakennus on toiminut myös käräjäpaikkana, koulun ja säästöpankin huoneistoina, kunnansalina sekä taiteilijan ateljeena. Kun suojeluskuntajärjestö lakkautettiin vuonna 1944, rakennus siirtyi manttaalikunnan omistukseen. Manttaalisäätiöstä juontuukin rakennuksen kutsumanimi ”Manttu”.

Vuonna 1990 rakennus siirtyi Kangaslammin kunnan omistukseen ja Kangaslammin siirryttyä Varkauteen Manttu kuuluu nykyisin Varkauden kaupungille. Rakennuksen pihapiirissä on kaksi piharakennusta, joista toinen on Oiva Kallion suunnittelema talli, joka muutettiin 1940-luvulla asuinrakennukseksi. Toinen ulkorakennus rakennettiin sodan aikana varasto- ja saunatiloiksi.

Konsertti järjestetään Mantulla 14.7. Lisätietoja kohdassa konsertit.


Kangaslammintie 1, 79480 Varkaus 

"Varkauden ortodoksinen kirkko on pyhitetty Kristuksen taivaaseen astumisen muistolle eli praasniekkaa vietetään helatorstaina"


Konsertti järjestetään 12.7. klo 18


Kirkon osoite: Relanderinkatu 5, 78200 Varkaus.

Isännöitsijä: Jarmo Ihalainen 040 747 5200

Kangaslammin kirkko paloi vuonna 1972 ja uusi kirkko rakennettiin samalle paikalle, ja se vihittiin käyttöönsä helluntaina 1973. Kirkon 40-vuotisjuhlia juhlistettiin helluntaina 2013.

Kirkon on suunnitellut kuopiolainen arkkitehti Kai Mikael. Kirkon eteisessä on pienoismalli entisestä puukirkosta.
Kirkon alttarilla on Teuvo Tikkasen tekemä kolme naularistiä, jotka hän teki entisen kirkon isoista nauloista. Kirkon alttariveistoksen Elämän puut on tehnyt kuvanveistäjä Eeva Ryynänen, joka on lisäksi tehnyt seurakuntasalin seinällä olevan teoksen Enkelin siipi. Kirkkosalissa oleva kastemalja on tehty entisen kirkon kivijalasta.
Alttarin tekstiilit on suunnitellut ja tehnyt Leena Mäki-Patola. Kirkon punaisiin tuoleihin sointuvan kauniin vihkiryijyn on lahjoittanut maa- ja kotitalousnaiset. Kirkon 8-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan tekemät. Lisäksi kirkkosalista löytyy muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi. Se julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.
Kirkon tilat uusittiin vuonna 1990. Silloin rakennettiin virasto, ryhmähuone ja alakerran nuorisotilat sekä suurennettiin keittiötä. Nykyisellään tilat ovat valoisat ja viihtyisät. Alueella on parkkipaikat ja helppo liikkuvuus.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kangaslampi

Kangaslammin kirkolla järjestetään  13.7. klo 18

Asematie 1, 79480 Kangaslampi  

Harjurannan Luontokirkko on kylän asukkaiden vuonna 2000 rakentama sijaitsee Varkauden talousalueen korkeimmalla kohdalla, Joenmäenvuoren laella. Luontokirkossa järjestetään vuosittain useita kirkollisia tilaisuuksia, kuten häitä. Luontokirkko on aina avoinna kaikille vierailijoille, jotka haluavat hengähtää hetken hiljaisen metsän keskellä. Sisälle Luontokirkkoon mahtuu noin 40 henkeä. Erityislaatuisen luonnon keskellä sijaitsee lisäksi Peisin laavu, Peis Immosen luolasto sekä Peisin luonto- ja kuntopolku. Pelkästään Myllypuron alueella kasvaa 74 eri kasvilajia, kuten harvinainen kiiltolehväsammal. Aluetta ylläpitää Harjurannan Kyläyhdistys ry. 

Lisätietoja: harjuranta.blogspot.fi/


Luontokirkon konsertti on 13.7. klo 16

Humisevan Harjun tila (tunnettu myös Kutvolan tilana) sijaitsee Harjurannan kylässä, 15 kilometrin päässä Varkaudesta etelään. Tilalla on harjoitettu maataloutta Paukkosen suvun toimesta yli 100 vuoden ajan ja se on toiminut luomuviljatilana vuodesta 2015 lähtien. Maisemia hallitsevat ympäröivät Saimaan vesistöt sekä vuosikymmenten ikäiset laitumet. Kesäisin Humisevan Harjun tilalla palvelee Latokahvila, jossa pääsee nauttimaan vanhan ajan maalaistunnelmasta. Latokahvila on esteetön.

Lisätietoja: humisevanharjuntila.com


Latokahvilassa järjestetään konsertti ja latotanssit 11.7. klo 18

Mankilansaarentie 178 B 

Varkauden pääkirkko löytyy keskustan tuntumasta. Arkkitehti Martti Paalasen suunnitteleman Varkauden pääkirkon kellotapuli on 35 metriä korkea, arvokas ja koruttoman yksinkertainen. Kirkkolaiva on 17 metriä korkea, 45 metriä pitkä ja kohti kuoria porrasmaisesti kapeneva. Katto muodostuu seitsemästä poikkiholvista. Betonista valettu saarnastuoli on koristettu T. J. Korven puuveistoksin.

Kirkon merkittävin taideteos on professori Lennart Segerstrålen vuosina 1953-1954 maalaama alttarifresko Tulkoon Sinun valtakuntasi. Sen pinta-ala on 240 neliömetriä, ja sitä pidetään Pohjoismaiden suurimpana alttarifreskona.
Kirkon eteisessä on kahdeksankulmainen arkkitehti Paalasen suunnittelema ja Y. Forsströmin valmistama lasimaalaus Emmauksen tiellä. Muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.
Varkauden pääkirkon vihkiäisjuhlaa vietettiin 5.11.1939.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/paakirkko

Varkauden pääkirkolla järjestetään päätöskonsertti 15.7. klo 18


1, Savontie, 78300 Varkaus 

Luttilan kappeli

Luttilan hautausmaalla sijaitsee vuonna 1972 rakennettu palvelukeskus sekä siunaustilauksiin ja hartauksiin käytetty kappeli. Luttilan kappelissa on 105 istumapaikkaa.

Jos sinulla on kysyttävää tiloista tai haluat varata niitä käyttöösi, ole yhteydessä toimistosihteeriin seurakuntavirastolla, p. 040 702 7748.

Lisätietoja osoitteesta: https://www.varkaudenseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/luttila/luttilan-kappeli

Luttilan kappelissa järjestetään konsertti 10.7. klo 10

Voimatie 3, 78400 Varkaus  

Keskuskonttori on uusi matkailukohde Varkaudessa. Suomalais-italialainen pariskunta Katja Torvikoski ja Luca Calzavara ostivat Varkauden tehtaiden vanhan keskuskonttorin, joka on peräisin 1840-luvulta ja jonka rakennutti Paul Wahl vanhempi. Taloa remontoidaan parhaillaan ja jo nyt siellä on mm. kahvila, lähituotepuoti ja erilaisia kokoontumistiloja.

Keskuskonttorissa kuullaan festivaalin puistokonsertti 10.7. klo 18

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/Keskuskonttori-1664762410491071/

 https://www.visitvarkaus.fi/keskuskonttori-on-uusi-matkailukohde-varkaudessa/

Taipaleentie 15, 78250 Varkaus