Artistit

Kuva: Tuomas Tenkanen

Päivi Severeide

Harppu

Päivi Severeide on Turun Filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun yliopisto-opettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Päivi on myös kansainvälisen Helsinki Harp Festivalin taiteellinen johtaja, jonka sydämen asiana on tuoda soitintaan ja kollegoitaan ansaittuun valokeilaan.

Päivi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa opettajinaan pääosin Reija Bister sekä maisterivaiheessa myös Arielle Valibouse ja SarahO'Brien. Severeide debytoi Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2004 ja on sen jälkeen vieraillut useiden orkesterien solistina, kuten Suomen Kansallisoopperan Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kymi Sinfoniettan, Oulu Sinfonian, Kuopion Kaupunginorkesterin ja Avantin solistina useiden festivaalien ohella. Hänen viimeaikaisiin festivaaliesiintymisiinsä kuuluvat mm. Sysmän Suvisoitto, Kuhmon Kamarimusiikki, Helsingin Juhlaviikot ja Göteborgin harppufestivaali sekä keväällä 2024 Andrea Tarrodin harppukonserton kantaesitys yhdessä Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa. 

Orkesterimuusikkona Severeide on työskennellyt Suomen orkestereiden ohella Ruotsissa ja Norjassa, ja ennen kiinnitystään Turkuun hän soitti pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa harpun äänenjohtajan sijaisena. Harpun standardiohjelmiston lisäksi Severeide kantaesittää uutta ohjelmistoa säännöllisesti ja työskentelee aktiivisesti säveltäjien ja sovittajien kanssa, josta osoituksena mm. hänen levynsä Ensemble Transparentin jäsenenä sisältää suomalaista kamarimusiikkia harpulle, huilulle ja alttoviululle. Myös Avanti - kamariorkesterin jäsenenä hän on saanut laajan katsauksen aikamme musiikkiin. 

Tuore jäsenyys Vantaan Viihdeorkesterin harpun äänenjohtajana on tuonut monipuolistavan lisän muusikkouteen ja Severeideä onkin jo sitä aiemmin kuultu yhteistyössä mm. Palefacen, Cheekin, Ellinooran ja Arja Korisevan kanssa eri viihdeohjelmissa. Severeiden harppuopiskelijat ovat menestyneet useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja koesoitoissa ja hän on kysytty jäsen kansainvälisissä harppukilpailulautakunnissa

.