Artistit

Tiina Karakorpi

Piano

Pianisti Tiina Karakorpi esiintyy säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona. Hän onsoittanut muun muassa Tapiola Sinfoniettan ja Vatikaanin orkesterin solistina sekä esiintynyt useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. 

Kesällä 2017 Tiina Karakorpi soitti oman konsertin Sibeliuksen kotitalossa Ainolassa PekkaKuusiston johtamalla Meidän Festivaalilla. Yleisradio nauhoitti konsertin. Kesällä 2017 sai myös kantaesityksensä Cecilia Damströmin pianokvintetto ''Minna'' Kokonainen-festivaalilla Janakkalan kirkossa. Lokakuussa 2017 ilmestyi Alba Recordsilta levy, jossa KAAÅS-trio soittaa Helvi Leiviskän Pianotrion (1925). Nauhoitus on maailman ensilevytys Leiviskän Pianotriosta.

Tiina Karakorpi valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi 2016. Opintojaan hän on täydentänyt Tukholmassa Edsbergin kamarimusiikkipainotteisessa koulussa, Roomassa (Accademia Internazionale Musicale di Roma) sekä ECMA:ssa (European Chamber Music Academy).

Kilpailumenestystä hän on saavuttanut muun muassa sijoittumalla vuoden 1997 Maj Lind–pianokilpailussa ja vuonna 2006 Italiassa järjestetyssä Vanna Spadafora –pianokilpailussa.

Tiina Karakorpi soittaa säännöllisesti eri kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten KAAÅS-triossa (Annemarie Åström, viulu ja Ulla Lampela, sello), viulisti Mirka Malmin kanssa Duo Lagona ja siskonsa Salla Karakorven kanssa pianoduossa Karaa korville!. Tiina Karakorpi on toiminut Nurmijärven Musiikkipäivien taiteellisena johtajana 2002–2012 sekä Nurmijärven Festikaalin perustajana vuodesta 2021 lähtien. Hän on Espoon Musiikkiopiston pianonsoiton lehtori.