Artistit

Valerie Lassfolk

Alttoviulu

Suomessa asuva alttoviulutaitelija Valerie Lassfolk on toiminut Lohjan Kaupunginorkesterin alttoviulun äänenjohtajana vuodesta 2022 ja vierailee säännöllisesti orkestereissa ympäri Suomea, usein äänenjohtajana. Syksyllä 2023 Lassfolk on toiminut Keskipohjanmaan Kamariorkesterin sooloaltistin sijaisena. 

Aktiivisena kamarimuusikkona hän on viimeaikoina kantaesittänyt mm. Esa Pietilän 2. Jousikvarteton (2022, Yleisradion live-äänitys) ja nauhoittanut tunnetun jazz-muusikon ja säveltäjän Arturi Rönkän tulevalle levylle.

Lassfolk on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, mm. Rest is Noise-festivaalilla, Viola Moderna-festivaalilla, British Isles Music Festivaalissa, Avanti Suvisoitossa, Heinäveden Musiikkijuhlilla, Kathedraali Soi! Turussa ja Kumaus-Festivaalissa.

Lassfolk opiskeli Guildhall School of Music and Drama:ssa, Lontoossa Prof. David Takenon ja Matthew Jonesin johdolla, täydentäen opintojaan Sibelius-Akatemiassa Pirkko Simojoen johdolla. Lassfolk on lisäksi ollut Radio Sinfoniaorkesterin kisälli-koulutuksessa vuonna 2016 ja Europan Unionin Nuoriso-Orkesterin jäsen vuonna 2019.